Annonce
Aarhus

En rørt og stolt vinder af Årets Ildsjæl: De grinede ad os i begyndelsen

En betuttet og overrasket vinder, Christine Winding-Lauritzen, lykønskes af rådmand Rabih Azad-Ahmad. Foto: Michael Svenningsen

Mange troede ikke på, at Café Klubånd i Egelund ville lykkes, men Christine Winding-Lauritzen ville noget andet. Nu er hun Årets Ildsjæl.

AARHUS: De færreste troede på, at projektet ville lykkes. Ja, nogle grinede ad os i begyndelsen. "Det holder vist ikke lang tid," sagde de.

Christine Winding-Lauritzen blev torsdag kåret til Årets Ildsjæl af Aarhus Kommunes afdeling for kultur og borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende.

Den fornemme titel får den 35-årige cand.scient.pol. for sit frivillige arbejde med Café Klubånd i BMI, Beder-Malling Idrætsforening. Cafeen i Egelund har hun og 70 frivillige vendt fra en underskudsforretning med et minus på 300.000 kroner på et år til en overskudsforretning på 50.000 kroner.

Mindst lige så vigtigt har hun fået sat en masse aktiviteter i gang og dermed skabt et beundringsværdigt fællesskab med fællesspisning og muligheder for udfoldelse for alle aldersklasser.

- Det er en voldsom anerkendelse, og jeg er stolt, sagde Christine Winding-Lauritzen efter præmieoverrækkelsen i Vestjysk Banks lokaler på Åboulevarden 67 i Aarhus, hvor de fem nominerede var mødt op sammen med 40 af deres venner og hjælpere.

Annonce


  • Prisen Årets ildsjæl uddeles af Aarhus Kommunes afdeling for kultur og borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende i fællesskab.
  • Modtageren får 25.000 kroner fra Vestjysk Bank. Pengene går til vinderens forening eller organisation.
  • Ildsjælen skal arbejde ulønnet inden for det område, der omfatter kultur, sport, biblioteker og fritid i Aarhus Kommune.
  • 37 indstillinger kom fra Århus Stiftstidendes læsere. Af dem blev fem nomineret af repræsentanter for de tre initiativtagere til prisen.
  • En komite med repræsentanter fra frivilliglivet har fundet vinderen.
  • Nomineret var:Ove Møller, Højbjerg Badmintonklub.Tor Fabian-Jessing, Sick-projekt (motion).Christine Winding-Lauritzen, Beder-Malling Idrætsforening.Knud Henriksen, Forsamlingshuset ved Ellevangskolen. Simon Kangas Larsen, FDF Ellevang-Risskov.
Snart kom smilet frem på Christine Winding-Laurtitzens ansigt. Foto: Michael Svenningsen

Plads til alle

- De, der grinede, har været der for at sige undskyld, forklarer Christine Winding-Lauritzen aldeles uden bitterhed.

- Mange fulgte os i lokalsamfundet, og forældrene meldte sig til at være med. Mange af dem har selv dyrket idræt og vil gerne give noget tilbage, ligesom jeg selv. Børnene har på den måde lært noget om frivillighed. Mange unge mangler et sted at være, og nu har vi skabt et samlingssted med plads til alle, siger Christine Winding-Lauritzen, der takkede for titlen.

- Vi frivillige drives af anerkendelse og ros. Så det her er stort, og jeg er rørt og taknemmelig. Man kan være frivillig på mange måder. Det er også vigtigt, at nogle deler flyers ud. Alle betyder noget, sagde Christine Winding-Lauritzen, der til daglig er fuldmægtig hos Region Midtjylland i Viborg.

Pengene skal bruges til en legeplads uden for Café Klubånd.

- Så håber vi, brugerne kommer indenfor og bruger cafeen og klubhuset.

Der var spænding undervejs. Tor Fabian Jessing foran stolpen var en af de nominerede.. Foto: Michael Svenningsen

Alle er vindere

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for kultur og borgerservice, talte om betydningen af frivillighed, roste de fem nominerede og udråbte vinderen, der er fundet af en komité fra idræt, fritid og kultur.

- I er alle vindere, sagde han til de fem.

I øvrigt inviterede han alle de frivillige til fest i Tivoli Friheden onsdag 5. december i anledning af Frivillighedsåret.

Kent Andreasen, chef for Vestjysk Bank i Aarhus, overrakte blomster og gaver til alle nominerede.

Blomster og lykønskninger. Fra venstre Simon Kangas-Larsen, FDF Ellevang-Risskov, Ove Møller, Højbjerg Badmintonklub, rådmand Rabih Azad-Ahmad, Tor Fabian-Jessing, Sick Project, Knud Henriksen, Forsamlingshuset ved Ellevangskolen, Christine Winding-Lauritzen fra Café Klubånd og Kent Andreasen fra Vestjysk Bank. Foto: Michael Svenningsen
Der var også lykønskninger blandt gæsterne. Foto: Michael Svenningsen
Alle aldersklasser deltog i arrangementet i Vestjysk Bank. Foto: Michael Svenningsen
Til lykke til en glad vinder, Christine Winding-Lauritzen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce