Annonce
Portræt

En radiokapacitet på ny opgave

Tina Kragelund fortsætter hos DR, indtil hun tiltræder på Radio 4. Foto: Axel Schütt
Tina Kragelund har blandt meget andet også bred erfaring fra den skrevne presse.

At være en del af en aviskoncern indebærer talrige fordele, både for læsere, annoncører og ansatte. Men også ulemper, som måske endda kan irritere en gang imellem - for eksempel, når en større lokal begivenhed får stor opsætning i det konkrete dagblad, men samtidig vurderes at være netop så væsentlig, at der må en kortere omtale til i hele oplaget, typisk i Avisen Danmark. Altså står den samme nyhed to gange i samme avis, blot i forskellig opsætning.

Alt dette som forklaring på, at vi i dag bringer et portræt af den nyudnævnte redaktionschef på Radio 4, Tina Kragelund, 39 år, for i den nyhedsartikel, der blev bragt i Avisen Danmark, kunne man ikke beskrive den store lokale tilknytning, som Tina Kragelund har til områder som Aarhus, Randers og Viborg. Det ville jo ikke være specielt interessant for læsere i Svendborg eller Esbjerg.

Men Tina Kragelund, som vi ikke viger tilbage for at kalde en sand kapacitet på området radio, er altså vokset op i Hinnerup, matematisk student fra Hadsten Gymnasium, arbejdede halvandet år på kontoret hos H&M i Aarhus og var et halvt år på Ry Højskoles journalistlinje.

I 2011 kom hun ind på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus og havde sine 18 måneders praktik på Skive Folkeblad.

Den første berøring med radiomediet fik hun, da hun i 2005 ansattes på Viborg Stifts Folkeblad med radionyheder som speceale. Efter en kortere afstikker til Midtjyllands Avis i Silkeborg vendte hun tilbage til Viborg Stifts Folkeblad.

Annonce

Tidligt chef

Tina Kragelund er fortrolig med at arbejde på chefniveau. I 2009 udnævntes hun således til redaktionschef på det daværende Midtjyske Mediers fælles bureau i Viborg, hvorfra der dengang blev leveret stof til syv dagblade og 17 ugeaviser. og i en alder af 30 år blev hun 1. januar 2011 udnævnt til chefredaktør.

Skiftet til radiomediet kom 1. august 2014, da hun ansattes som redaktionschef i DR Danmark med base i Aarhus.

Her har hun, som beskrevet i Avisen Danmark forleden, stået i spidsen for landsdækkende historier med regionalt udgangspunkt og senest haft status som chef for DR's nyhedsdækning i Vestdanmark.

I forståelse med DR fortsætter Tina Kragelund i sin stilling helt frem til 30. september, hvorefter hun fra 1. oktober går i kast med en sand pioneropgave som chef for Radio 4's nyheds- og aktualitetsindhold. Radioen begynder at sende fra Aarhus 1. november.

Tina Kragelund bor mellem Viborg og Randers, er gift og mor til to døtre. Hun holder meget af at lave mad, når tiden tillader. Og der er forbud mod at tænde for tv-apparatet under spisningen! Tidligere har hun været engageret i Det Danske Spejderkorps og var i en periode formand for korpsets pr-udvalg på landsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Sport

Lokal travstald med svenske kunder

Annonce