Annonce
Debat

En særlig samling huse er sat til salg: Er det så let for jer socialdemokrater at vælge en slat penge?

"Er det så let for jer, kære byråd, kære socialdemokrater, at vælge en slat penge, men til gengæld miste respekten fra mange af jeres borgere? Hvad vil I med Aarhus by? Hvad er jeres vision? Denne beslutning har ikke kun en nutidig kapitalistisk værdi, men kommer for al fremtid til at stå som et særskilt tydeligt signal om Socialdemokratiets respekt for Aarhus' kerneværdi: En by i diversitet og fællesskab. Det kan næsten ikke stå tydeligere, dette eksempel", skriver Eva Damholt. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Kære Aarhus Byråd, er I i gang med at sælge ud af arveguldet uden at bekymre jer om de dybere konsekvenser?

For et halvt år siden lovede I os lejere i de næsten 100 år gamle husvilde-rækkehuse på Poul Martin Møllers Vej, De Gule Huse, at pr. 1. januar 2021 var husene ikke længere til salg. Det blev ydermere fortolket som et byråd, der havde besindet sig og set sagen i et større perspektiv.

Nu læser vi så i avisen, uden at være informeret af vores udlejer, at I igen er ved at sælge. For lukkede døre! Knap tre uger efter lukkedato.

Kan man være det bekendt?

Kan man løbe fra egne løfter så let i Socialdemokratiet?

Da salget sidst var i byrådet, mødte I mange stemmer, der tydeligt bad om, at I ikke sælger ud af noget af det fineste århushistoriske sociale byggeri, byen kan prale af og føle sig stolt over.

Betyder det intet for jer, at vi, der bor heroppe, repræsenterer netop alt det, som et socialt og demokratisk velfærdssamfund er bygget op af?


Kære Aarhus Byråd, jeg håber af hele mit hjerte, at I stadig kan se os alle i øjnene efter dette byrådsmøde.


Her holder vi øje med hinanden. Hjælper hinanden. Vores børn vokser op i små kår, men den sociale arv har alle muligheder for at brydes, så enlige, mindre bemidlede forældres børn kan komme godt videre og blive stærke samfundsborgere. Her er trygt. Her er plads til alle. Her er ingen ghetto-problemer. Her kommer alle byens borgere forbi på deres corona-gåture for at sole sig i vores område med smukke huse, hyggelige haver og et attraktivt, åbent gade-univers, hvor børn og ældre mødes i grønne fællesskabsdannende rekreative områder. Bymidte med mangfoldighed. Livskvalitet for alle.

Vi har skrevet mange læserbreve, stået sammen i demonstrationer på gaden og foran rådhuset. Vores tydelige budskab til jer er: De Gule Huse er langt mere værd end nogle millioner kroner fra en pengestærk boligopkøber, hvis navn vi end ikke kender. Er det mon én fra Aarhus?

Den ægte værdi her på Poul Martin Møllers Vej er menneskelig, social kapital. Betyder det intet for jer, at vi med godt naboskab integrerer og inkluderer alle sociale lag i samfundet? Hvad mon det kommer til at koste jer, at en større andel af de nuværende beboere mister livsglæde?

Personligt kan jeg berette, at disse hjerteløse salgsplaner i nu fem år har tvunget mig gennem flere depressive perioder, så jeg har måttet søge hjælp i offentligt regi. Denne gang inklusiv. Bekymring, om vores børn skal flyttes fra deres barndomshjem. Jeg er ikke den eneste nabo, der har angst og bekymring i øjnene og hængende skuldre.

Er det så let for jer, kære byråd, kære socialdemokrater, at vælge en slat penge, men til gengæld miste respekten fra mange af jeres borgere? Hvad vil I med Aarhus by? Hvad er jeres vision?

Denne beslutning har ikke kun en nutidig kapitalistisk værdi, men kommer for al fremtid til at stå som et særskilt tydeligt signal om Socialdemokratiets respekt for Aarhus' kerneværdi: En by i diversitet og fællesskab. Det kan næsten ikke stå tydeligere, dette eksempel.

Vælger I at hælde børnene ud med badevandet … eller vælger I at værne om de ægte sociale værdier? I en tid, hvor vi alle er pressede, flere har mistet deres arbejde.

Er Aarhus C kun for dem, der kan følge de pengestærke spekulanter? Er der ikke længere plads til vores børn på Poul Martin Møllers Vej? Hvilken indkomstgruppe skal overtage vores børns barndomshjem?

Jeg afslutter med at henvise til Socialdemokratiets tidligere borgmester, Thorkild Simonsen, som på det tydeligste har frarådet Aarhus Byråd at frasælge lige netop dette markante bevis på Aarhus' 100-årige stolte selvforståelse. En gammel købstad med respekt for og støtte til de borgere, der ikke har mest.

Kære Aarhus Byråd, jeg håber af hele mit hjerte, at I stadig kan se os alle i øjnene efter dette byrådsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce