Annonce
Debat

En sølle Rute 26 ved Mundelstrup: Flere familieboliger vil presse trafikken

"Forbindelsen til/fra det nybyggede område og ud i den store verden foregår via Rute 26, Viborgvej, uden at der er foretaget tiltag, der tager højde for den lokale øgede trafikmæssige sammenhæng i form af noget så simpelt som lysregulering og svingbaner", skriver Berit Rousing. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Sabro og Mundelstrup har i de sidste 10 år hver for sig været i en rivende udvikling.

Der foreligger her i foråret 2021 en plan, hvor der tillægges 400 boliger i Sabro og 100 i Mundelstrup, men det store spørgsmål er, om der også følger en plan med infrastruktur i områderne, som kan bære dette tiltag.

Det er specielt i den østlige side af Sabro, hvor der er blevet bygget boliger i stor stil og i øjeblikket er en institution til 120 børn under opførelse. Der er bare det problem, at denne enklave ikke lever op til de adfærdsmønstre, som i dag er herskende.

Annonce

Der er fine gang-/cykelstier mellem de nybyggede områder og øvrige bebyggelser i det bestående Sabro, hvorimod kørsel i bil er en stor udfordring, da der ikke er forbindelser, som reelt kan honorere dette behov.

Forbindelsen til/fra det nybyggede område og ud i den store verden foregår via Rute 26, Viborgvej, uden at der er foretaget tiltag, der tager højde for den lokale øgede trafikmæssige sammenhæng i form af noget så simpelt som lysregulering og svingbaner.


Med en tilgang af 100 nye familier i Mundelstrup bliver det absolut ikke nemmere i et bysamfund, som ikke har en egentlig infrastruktur.


At Rute 26 hører under Vejdirektoratet gør det ikke nemmere, fordi planerne med en motorvejsforbindelse til Viborg ikke er endeligt skrinlagt og derfor fungerer som syltekrukke.

En stor del af færdslen foregår derfor alternativt via de små veje gennem de nærmeste små byer og skaber herved unødige færdselsmæssige problemer.

Mundelstrup oplever i stor stil denne adfærd samtidig med, at lokalkendte i spidsbelastningsperioderne også benytter Gl. Viborgvej som stikvej, når det sander til ved motorvejsafkørslerne til E45 og nærmest standser færdslen for ligeud-kørende.

Med en tilgang af 100 nye familier i Mundelstrup, bliver det absolut ikke nemmere i et bysamfund, som ikke har en egentlig infrastruktur. Borgerne her er helt afhængige af børnepasnings/indkøbs/skole/idrætsmulighederne i enten Tilst eller Sabro, der ligger i hver sin ende.

Som beboer i Mundelstrup og kandidat til Aarhus Byråd har jeg indbragt følgende forespørgsler til rådmand Bünyamin Simsek: Er der planer til en løsning af ovennævnte trafikale problemstillinger? Hvilke boformer regnes der med? Er det fritliggende parcelhuse, rækkehuse, almen boligbyggeri og i hvilket blandingsforhold?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce