Annonce
AGF

Så er det skæbnetime for AGF: - Vi skal vinde over Silkeborg for at kunne blive ved med at tro på top seks

Mikael Anderson scorede da AGF for et par måneder siden besejrede Silkeborg på udebane. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
David Nielsen mener, at AGF burde spille om at undgå nedrykning på grund af de få mål, hans hold har scoret i denne sæson. Men en sejr over Silkeborg fredag aften vil stikke top seks-lugten helt op under næsen.

FODBOLD: Efteråret, ja, 2021, bliver for AGF lukket ned fredag aften på Ceres Park, når oprykkerne fra Silkeborg kommer på besøg til sjov og ballade og et hudafskrabende sammenstød mellem spillestil og fodboldfilosofi.

Det er Superligaens nummer syv og seks, der tørner sammen, efter opgøret vil hjemmeholdet være enten et, fire eller syv point efter gæsterne, så der er faktisk pænt meget på spil. For med kun fem kampe tilbage at spille i resten af grundspillet på den anden side af nytår, vil et nederlag til AGF være en syngende lussing til målet og drømmen om at presse sig ind i top seks.

Der vil i så fald reelt være otte point op til Kent Nielsens unge mandskab hen over vinterpausen, da AGF her og nu har en negativ målscore på fire, mens Silkeborg har plus ti.

Annonce

Omvendt vil en sejr genåbne den ellers allerede arkiverede sag med frisk fanfare.

- Man skal ikke være et matematisk geni for at kunne regne ud, at det er en vigtig kamp. Og det er en kamp, vi skal have det maksimale udbytte ud af for at lægge os helt tæt på top seks, kommer det fra AGF-spiller Mikael Anderson.

- Det bliver rigtig, rigtig svært at komme i top seks, hvis vi taber til Silkeborg. Derfor er det en sindssyg vigtig kamp, og det er der ingen grund til, at vi lægger skjul på eller at vi forsøger at tale det ned. Det er en vigtig kamp, og vi skal vinde den for at kunne blive ved med at tro på top seks, som vi jagter, siger midtbanespilleren.

Var jo helt begravet

En af de mest slidte klicheer, og dem er der mange af i fodboldens forunderlige verden, lyder, at alle kampe er vigtige.

Men AGF-cheftræner David Nielsen erkender, at knappen på vigtighedsbarometeret lige får et ekstra nyk til højre fredag aften.

- Det er som de sidste mange, mange fodboldkampe, vi har spillet, en super vigtig fodboldkamp, men alle kan jo se, at der er ekstra meget på spil for begge hold. Det er en kamp, vi skal være klar til. Jeg tror på, at vores energi og vores vilje til at gøre tingene bliver meget afgørende mod Silkeborg, siger Nielsen.

Det er vel en kamp, der kommer til at definere, hvordan resten af sæsonen bliver?

- Jo, det kan man sige, for vi har jo bragt os selv i en situation, hvor vi er tilbage i det der top-seks-spil. Det er i sig selv vildt, for vi var langt, langt, langt væk og begravet på et tidspunkt. Det betyder så også, at kampene bliver større og større for hver runde, der bliver spillet. Vi ved, hvordan det er, når man har et efterslæb, og skal håbe på mirakler. Det er et pres, vi har spillet med og lykkedes under i de seneste kampe. Så ja, det er klart, at der for os er kæmpe forskel på at være syv eller et point efter Silkeborg efter den her kamp.

Er det farvel og tak til top seks, hvis I taber?

- Det bliver virkelig svært med et nederlag. At hente syv point på fem kampe er godt nok en udfordring. Vi er et godt sted som hold, men det er ikke lige nu, at problemerne er kommet til os. Det gjorde de tidligere i sæsonen. Vi fik så få point i starten i sæsonen, at det er fantastisk, at vi overhovedet står her og snakker om muligheden for top seks. Med de få mål, vi har lavet i sæsonen, burde vi ligge og kæmpe for at undgå nedrykning lige nu. Vi burde ikke være der, hvor vi er, kommer det fra David Nielsen.

Fakta

AGF stiller med følgende formodede startopstilling til fredagens opgør på Ceres Park mod Silkeborg:

AGF (4-1-4-1): Jesper Hansen - Anthony D'Alberto, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Eric Kahl - Nicolai Poulsen - Mustapha Bundu, Frederik Brandhof, Mikael Anderson, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen

Der er kick off klokken 19.00.

Annonce

Mere aggressivt udtryk end sidst

Mikael Anderson føler, at holdet står stærkt rustet til årets sidste opgave. De positive resultater mod FC Midtjylland og FC København har givet et markant boost.

- Vi har været stabile og svære at spille imod. Vi kan altid bygge på, men jeg føler, at vi er et godt sted, hvor vi føler, at vi kan slå alle. Vi har lige fået fire point mod nummer ét og to i ligaen, så det er jo ikke helt dårligt, selvom vi stadig kan bygge på. Men vi bliver bedre og bedre.

I har slået Silkeborg en gang i sæsonen. Hvad var det, der fungerede i den kamp?

- Først og fremmest havde vi respekt for dem, og det er du nødt til, fordi Silkeborg er virkelig et dygtigt hold. Det er det bedste oprykkerhold, jeg kan huske, og de spiller fantastisk fodbold. Det må vi respektere. Derfor må vi lukke rummene ned og stå kompakt, så det bliver svært for dem - men vi skal også have fokus på os selv, forvi ved, hvordan vi kan gøre ondt på dem, siger Anderson, der nettede til 2-0 i det omvendte opgør.

Man skal ikke være et matematisk geni for at kunne regne ud, at det er en vigtig kamp. Og det er en kamp, vi skal have det maksimale udbytte ud af for at lægge os helt tæt på top seks,

Mikael Anderson

På trods af de tre point i Silkeborg for to måneder siden, hvor AGF effektivt fik lukket ned for hjemmeholdets spilmønstre og kreativitet, men nu heller ikke selv fik skabt meget i åbent spil,  mener David Nielsen, at holdet fra Søhøjlandet generelt er en uterlig størrelse.

- Alle hold i Superligaen har svært ved at håndtere Silkeborg, og det gælder især også os, fordi vi er det stik modsatte af det fodboldhold, de er. Vi er ganske enkelt i hver sin ende af skalaen for, hvordan man spiller fodbold. Og det gør, at enten er det os, eller også er det Silkeborg, der får overtaget i kampen. Det kan så skifte undervejs, men det vil være det ene hold, der styrer i længere perioder, siger Nielsen.

- Vi ved, hvor dygtige de er, og vi vandt jo kampen derude sidst, fordi vi var utroligt disciplinerede og fik lukket rummene ned, så de ikke kunne spille hurtigt. Spørgsmålet er så, om vi er villige til at være lige så disciplinerede denne gang. Det skal vi være, men det kræver tålmodighed.

Så planen er den samme?

- Til dels. Vi er jo på hjemmebane, så jeg vil gerne have, at vi kommer lidt længere frem på banen og skaber mere, end hvad vi gjorde i Silkeborg. Vi skal være det aggressive hold. Det er sådan, vi spiller.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce