Annonce
Mærk Aarhus

En skøn duft af forår

Foto: Mærk Aarhus
Det er mildest talt umuligt ikke at trække en smule på smilebåndet, når man kommer ind hos Hobby Haven på Møllebakken i Hasselager. Her bliver de fleste af sanserne forkælet– næsten uanset årstid. Og det er de blevet i tre generationer

Foråret er landet, og har man grønne fingre og en lille altan, en lille eller måske en stor have eller blot lyst til lidt nyt liv i krukken, er det nu, det begynder at krible. Årets forårs- og sommerblomster vælter ind hos gartnerne. Mærk Aarhus er kørt til Hasselager, hvor Marianna Eskesen er tredje generation hos Hobby Haven.

- Det var min bedstefar, Peter

Jørgensen, som i 1945 åbnede stedet her som planteskole, fortæller Marianna, som voksede op med ordene ”En pige kan da ikke være gartner”, men det er nu gået meget godt …

År efter år – sæson efter sæson – blomstrer foretagendet igen.

- Nok er det forår, og vi hungrer alle sammen efter at komme ud, men vi må ikke glemme, at vi skal passe på de små planter. Der er stadig risiko for nattefrost, og sker det, gør det ondt ved mange planter, fortæller Marianna, som opfordrer alle til at bede om hjælp, når der skal handles, sås, plantes.

Tal med planterne

- Rigtig mange af vores kunder kommer med et billede på mobilen af det areal, de søger hjælp og inspiration til, fortæller Marianna, som fortæller videre, at gartnerne så gerne stiller potter, planter, blomster, buske frem på et tilsvarende areal, hvor kunden så tager billeder af det, køber planterne samt eventuelt diverse og kan gå hjem og kigge på billedet og se, hvordan det hele kan se ud.

- Det handler ikke kun om sammensætningen, men om lyset på det sted, hvor man ønsker at plante. Sol er godt for mange planter, men fuld sol er ikke altid godt. Det er levende væsner, som fortjener det bedste, masser af kærlighed og en masse snak, vi har med at gøre, forklarer Marianna, som ser det som en helt naturlig ting, at vi alle snakker med vores planter og blomster – inde såvel som ude.

Masser af liv

- Der er mange ting, der spiller ind, når det kommer til haven. Er det planter, stauder, bærbuske, frugttræer eller sommerblomster, der skal plantes? Det er der meget stor forskel på, men uanset er der altid gode råd og vejledning at hente hos både Marianna og hendes kollegaer.

Det, der blev grundlagt som en planteskole, er i dag et plantecenter. Der avles ikke, men til gengæld er det ikke svært at finde alt, hvad der kan skabe både liv og hygge i have, på altan og på terrassen.

Den lille eller den store potte. Planterne dertil. Inde såvel som ude. Så er der plaiden til den kølige sommeraften. Lanternen til at få lyset og hyggen frem. Store som små planter– igen til både inde og ude. Der er det sidste nye – plante-terrarier. Godt til dem, der glemmer at vande, og har man ikke en vindueskarm, fås disse skønne løsninger også som lofthængte.

Vild med vilje

- Noget, der virkelig betyder noget for vores kunder, er, at der bliver tænkt biodiversitet ind i helheden. At man er vild med vilje – nogle mere end andre. Men det er noget, de fleste gerne vil være med til. Nogle har bedre mulighed end andre. Igen vejleder vi gerne. Det kan jo gøres simpelt ved, at man ikke planter det samme som naboen. Jo mere forskelligt, jo bedre.

- Og så er der jo muligheden for at hjælpe insekterne på vej med de små insekt-bo, som mange efterhånden har købt– eller selv har lavet – og hængt op i haven, så der er fri leg for de små flyvere.

Hygge

Uanset hvad man er på jagt efter, skal det være en oplevelse at besøge, hvad personalet kalder for Aarhus’ hyggeligste planteskole og havecenter. Af samme grund er der placeret en gammel kaffevogn inde midt i butikken. Den gode kaffe er i højsædet. Der er fin plads til at sætte sig og nyde mokkaen, men der er også mulighed for en to-go-kop, så den kan tages med rundt.

Uanset hvor man kigger hen – ude eller inde – er der fristelser og inspiration.

- Vi trænger alle til, at der kommer farver i vores synsfelt nu. Og det er jo den luksus, vi har i vores arbejdsliv, understreger Marianna.

- Sæsonerne skifter, og bedst som man trænger til nyt – så kommer det ind ad døren.

Fristelser

Det er ikke kun lidt til jorden, til krukkerne eller til vasen, der findes hos Hobby Haven. Her er gaven til enhver lejlighed. Den blomstrende, naturligvis. Den stikkende. Den til ude, den til inde. Den, der lever kort, men også den, der kan leve længe. Der er lidt til ganen, lidt til halsen og lidt til maven. Der er buketten, der varer for evigt, og så er der dem, der kommer igen og igen. De gule, de hvide, de blå, de røde. En bred vifte at vælge mellem. Så kom, kig, søg. Udforsk, og find inspiration. Mon ikke du også tager dig selv i at smile og nyde duften i en verden af fristelser …

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe