Annonce
Kultur

En skam timen ikke varede noget længere

200 medlemmer af Klub Østjylland nød en time i selskab med skuespillerne fra teaterforestillingen Skam. Foto: Kim Haugaard

200 spørgelystne Klub Østjylland-medlemmer mødte instruktør og skuespillere fra forestilling Skam i Musikhuset.

Annonce

AARHUS: Hvordan er det at lave en teaterforestilling basseret på en kæmpe tv-successerie, og hvordan er at skulle spille en rolle, når tilskuerne på forhånd har en helt bestemt forestilling om, hvordan skuespilleren skal se ud og opføre sig?

Spørgsmålene var mange og spørgelysten stor, da FO Aarhus, Musikhuset og Århus Stiftstidende tirsdag aften inviterede 200 medlemmer af Klub Østjylland til et helt specielt "Meet 'n talk"-arrangement forud for forestillingen "Skam" i Musikhuset.

Skam er en teaterforestilling bygget på den norske kult-ungdomsserie af samme navn, der tager kærligt hånd om gymnasieelever og deres problemer med eksempelvis kærlighed, seksualitet, studieliv, venskaber og mobning.

I teaterversionen er det skuespillerne Frieda Krøgholt og Sylvester Byder, der spiller hovedrollerne som Eva og Jonas, og tirsdag aften havde de to skuespillere sammen med forestillingens scenograf Jon Stephensen taget sig tid til at mødes en hel time med en stor gruppe af de unge fans af Skam.

I forsøget på at gøre forestillingen mere intim er Musikhusets store sal bygget om, så der går en "catwalk" fra scenen og ud i salen, og det var rundt om denne catwalk, at skuespillerne og tilhørerne var samlet.

Klub Østjyllands 200 billetter til Meet 'n talk blev revet væk i rekordtempo, for chancen for at komme helt tæt på skuespillerne og efterfølgende overvære forestillingen var noget, der faldt i de unge tilhøreres smag.

- Vi er glade for samarbejdet med FO Aarhus og Musikhuset, og ikke mindst at så mange medlemmer af Klub Østjylland fik lejlighed til at få en helt speciel oplevelse. Debatarrangementer i den her stil, vil vi helt sikkert skabe mange flere af i fremtiden, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Selv om Skam specielt er blevet populær blandt de unge, var der tilhører i alle aldre til arrangementet. Foto Kim Haugaard.
Skuespillerne Frieda Krøgholt og Sylvester Byder spiller hovedrollerne i Skam som de to teenagere Eva og Jonas. Foto: Kim Haugaard
Musikhusets programchef Mette Kier (tv) styrede slagets gang og de mange spørgsmål med hård hånd. Her interviewer hun scenograf Jon Stephensen, mens hovedrolleindehaverne Frieda Krøgholt og Sylvester Byder lytter. Foto: Kim Haugaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Vagtfirma på Aarhus Ø: - De unge er ved at smadre en århusiansk turistperle

Annonce