Annonce
Kultur

En skam timen ikke varede noget længere

200 medlemmer af Klub Østjylland nød en time i selskab med skuespillerne fra teaterforestillingen Skam. Foto: Kim Haugaard

200 spørgelystne Klub Østjylland-medlemmer mødte instruktør og skuespillere fra forestilling Skam i Musikhuset.

AARHUS: Hvordan er det at lave en teaterforestilling basseret på en kæmpe tv-successerie, og hvordan er at skulle spille en rolle, når tilskuerne på forhånd har en helt bestemt forestilling om, hvordan skuespilleren skal se ud og opføre sig?

Spørgsmålene var mange og spørgelysten stor, da FO Aarhus, Musikhuset og Århus Stiftstidende tirsdag aften inviterede 200 medlemmer af Klub Østjylland til et helt specielt "Meet 'n talk"-arrangement forud for forestillingen "Skam" i Musikhuset.

Skam er en teaterforestilling bygget på den norske kult-ungdomsserie af samme navn, der tager kærligt hånd om gymnasieelever og deres problemer med eksempelvis kærlighed, seksualitet, studieliv, venskaber og mobning.

I teaterversionen er det skuespillerne Frieda Krøgholt og Sylvester Byder, der spiller hovedrollerne som Eva og Jonas, og tirsdag aften havde de to skuespillere sammen med forestillingens scenograf Jon Stephensen taget sig tid til at mødes en hel time med en stor gruppe af de unge fans af Skam.

I forsøget på at gøre forestillingen mere intim er Musikhusets store sal bygget om, så der går en "catwalk" fra scenen og ud i salen, og det var rundt om denne catwalk, at skuespillerne og tilhørerne var samlet.

Klub Østjyllands 200 billetter til Meet 'n talk blev revet væk i rekordtempo, for chancen for at komme helt tæt på skuespillerne og efterfølgende overvære forestillingen var noget, der faldt i de unge tilhøreres smag.

- Vi er glade for samarbejdet med FO Aarhus og Musikhuset, og ikke mindst at så mange medlemmer af Klub Østjylland fik lejlighed til at få en helt speciel oplevelse. Debatarrangementer i den her stil, vil vi helt sikkert skabe mange flere af i fremtiden, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Annonce
Selv om Skam specielt er blevet populær blandt de unge, var der tilhører i alle aldre til arrangementet. Foto Kim Haugaard.
Skuespillerne Frieda Krøgholt og Sylvester Byder spiller hovedrollerne i Skam som de to teenagere Eva og Jonas. Foto: Kim Haugaard
Musikhusets programchef Mette Kier (tv) styrede slagets gang og de mange spørgsmål med hård hånd. Her interviewer hun scenograf Jon Stephensen, mens hovedrolleindehaverne Frieda Krøgholt og Sylvester Byder lytter. Foto: Kim Haugaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce