Annonce
Erhverv

En smutter for Kvickly Odder: Har solgt vinbutik i Aarhus igen efter et år

Henrik Mensch i vinbutikken Marselis Vine, som han overtog 1. januar. Pressefoto
Den lokale forretningsmand Henrik Mensch, der også ejer blandt andet det nybyggede pizzeria på Trekanten i Saxild, har overtaget Marselis Vine.

Odder: Efter kun godt et år har Kvickly Odder solgt vinforretningen Marselis Vine på Marselis Boulevard i Aarhus til forretningsmanden Henrik Mensch.

Henrik Mensch fortæller, at forretningen i Aarhus vil indgå som en del af hans selskab Beachfood & Coffee ApS, der nu omfatter 16 forretninger indenfor mad, is, vin og tapas i Østjylland. Blandt andet ejer han det nye ishus og pizzeria på Trekanten ved Saxild Strand.

- Jeg ser købet af vinforretningen i Aarhus som en naturlig og relevant udvikling af den kvalitet, jeg ønsker at give mine kunder i de øvrige forretninger langs kysten i Aarhus og i Saxild. Herudover vil vi intensivere samarbejdet med erhvervslivet og lave endnu flere smagninger og arrangementer, fortæller Henrik Mensch.

Hvad angår selve butikken på Marselis Boulevard i Aarhus, vil der ifølge Henrik Mensch blive investeret i indretning af et nyt køkken, hvor der vil blive fremstillet tapas, sandwich, oste og andre delikatesser, som går godt til et godt glas vin.

- Vi tror, at mange vil benytte sig af den centrale beliggenhed, hvor de har mulighed for at parkere lige uden for døren og hente deres frokost eller aftensmad. Endvidere skal udvalget af chokolade, kaffe, og the i forretningen øges betragteligt, og vi vil allerede i den kommende uge indlede forhandlinger med særligt udvalgte leverandører, fortæller han.

Annonce

Her er Henrik Menschs 16 spisesteder:

Trekanten Pizzeria & Ishus på trekanten i Saxild

Olivias Vin og Tapasbar (50%) Horsens

Olivias Deli (50%) Hospitalsgade Horsens

Ben & Jerry’s Isbar, Salling i Aarhus

MAD & IS ved Den Permanente i Risskov

Traktørstedet Ørnereden i Højbjerg

Moesgaard Strandkiosk i Højbjerg

Kiosk Varna på Strandvejen i Aarhus

MAD & IS Bellevue Strand i Risskov

Kiosk Tangkrogen Filtenborg Plads Aarhus C

Skovhytten Stadion Allé Aarhus C

Mindeparkens Iscafé Aarhus C

Sommerkiosk Åkrogen Risskov

MAD & IS Marienlund Risskov

Den Runde Isbutik Aarhus C

Marselis Vine Aarhus C

En smutter

Varehusdirektør Arne Sørensen fra Kvickly Odder er glad for at have afhændet Marselis Vine, som Kvickly Odder købte i oktober 2018. Ideen bag købet var oprindelig, at forretningen skulle fungere som et lidt eksklusivt supplement til Megavin, der har eksisteret siden 2009, og som sender vin til hele landet fra lageret på Stampmøllevej i Odder. Endvidere holdes der flere gange om året vinsalg og -messe i Kvickly Odders forhal.

- Jeg er sikker på, at Henrik Mensch skal få en god forretning ud af Marselis Vine, for muligheden er der for den rette mand. For vores vedkommende må vi imidlertid erkende, at det var et fejlskøn at vende næsen så meget mod Aarhus. Vi er bedst til at drive vores lokale varehus, de lokale brugser i Hou og Gylling samt til at sælge vin via Megavin. Det gør vi til gengæld ganske godt, siger direktøren, der allerede nu ved, at 2019 bliver et rekordår, hvad angår både omsætning og indtjening.

- Jo, vi har meget at være stolte af, selv om købet af vinbutikken i Aarhus måske var en smutter. Dem skal der også være plads til, siger direktøren, der kun kan huske en smutter mere i den tid, han har været direktør. Det var, da Kvickly Odder for år tilbage etablerede en kiosk ved siden af vaskehallen ved siden af Jysk på Århusvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce