Annonce
Navne

En spillemand blev hædret af jazzselskabet

Nicolai Bøgelund blev årets modtager af Gaffelprisen fra Aarhus Jazzselskab. Foto: Poul Nyholm

Basunisten, arrangøren og dirigenten Nicolai Bøgelund modtog forleden Gaffelprisen, Danmarks ældste jazzpris. Den uddeles hvert år af Jazzselskabet Aarhus. Det skete ved et arrangement på Dokk1, hvor musikken blev leveret af orkesteret Big Butter, hvor prismodtageren var en af musikerne.

Nicolai Bøgelund er en uhyre flittig musiker, arrangør og dirigent. Han påtager sig mange forskellige opgaver, men har på det seneste især været meget brugt som dirigent i Aarhus Jazz Orchestra og bl.a. taget sig af skolekoncerterne. Han har også været dirigent og arrangør for DR's Big Band. Ved siden af jazzen har han de senere år været en travlt turnerende musiker i Lukas Grahams tremands blæsergruppe, The Rusty Trombones.

"Han udviser altid uformindsket spilleglæde og har det overskud, der skal til, når han nu ønsker at favne så bredt. Og så med en velgørende humoristisk sans oven i købet. Han vil det hele, og han kan faktisk det hele. Han er i ordets bedste forstand en rigtig spillemand", sagde formanden for Jazzselskabet, Jes Halding, da han motiverede, hvorfor Nicolai Bøgelund er årets prismodtager.

Med prisen følger 10.000 kroner, som i år var sponseret af Aarhus Senior Radio.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce