Annonce
Østjylland

En stor festdag i Sall

<p>Salls nytilflyttede musiker Snæver Albertsson spillede både på klaver og guitar til indvielsen. Pressefoto</p>

Op mod 600 gæster til indvielsen af Sall Friplejehjem.

Det er sjældent, at Sall oplever trafikkaos, men indvielsen af Sall Friplejehjem lørdag blev en af de sjældne dage, hvor der var biler her og der alle vegne på de små veje omkring landsbyen, da folk fra nær og fjern strømmede til for at deltage i indvielsen.

Op mod 600 mennesker kom for at se det nye plejehjem med plads til 24 beboere, og selv om vejret ikke just viste sig fra den bedste side, så slog det ikke skår i glæden ved, at målet endelig er nået.

Ildsjæle

I fem et halvt år har en lokal gruppe af lokale ildsjæle kæmpet for at få at et friplejehjem til byen, og derfor glædede formanden for bestyrelsen Jonna Granum sig over, at målet endelig er nået.

»Lad friplejehjemmet blive et sted, hvor livet leves i positiv og kærlig atmosfære,« sagde hun blandt andet efter at have sammenlignet plejehjemmet med svaneungen i H.C. Andersens eventyr 'Den grimme ælling'.

Leder af friplejehjemmet Gitte Kynde var også glad for at kunne byde velkommen til det nye byggeri, hvor de første beboere flyttede ind søndag dage.

»Sall Friplejehjem er et bevis på, at når rigtige ildsjæle tager fat, så lykkes det. Vi håber at kunne skabe et plejehjem i særklasse med gode værdier, hvor beboeren altid er i centrum, det skal være et rigtigt hjem og ikke en institution,« som hun sagde.

Blandt talerne var også den lokale sognepræst Lene Sander, som kom med et såkaldt ritualsæt, som var gaven fra Favrskov Provsti.

Annonce

Plastfutter

Rundt i det nye byggeri er der mange beviser på, at friplejehjemmet ikke skal være en institution, således er der egeparket på gulvet i lejligheder og fællesrum, og derfor måtte gæsterne ved indvielsen også trække blå plastfutter over deres sko for at skåne gulvene.

Blandt gæsterne var også dronning Margrethe i skikkelse af en af de muntre folk fra den lokale revygruppe Gråspurvene, som naturligvis også fremførte et nummer om det at flytte på plejehjem.

Ved indvielsen spillede en af Salls nyeste indbyggere, islændingen Snæver Albertsson på både guitar og klaver. Han er også med i gruppen, som vil etablere et whiskydestilleri i Sall, og dermed fik plejehjemmet ved indvielsen så at sige givet stafetten videre til et nyt ildsjæle-projekt.

Faktisk har plejehjemmet allerede fået de første beboere, nemlig en flok geder, som flyttede ind før indvielsen. Foruden gederne er planen, at plejehjemmet også skal have et lille hønsehold, som beboerne skal være med til at passe sammen med pedellen Henning Bak.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Byudvikling

Kritisk byrådsmedlem afvist til borgermøde om havneudvidelse: - Jeg synes, det er ærgerligt og uklogt

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Profileret plejehjem i Aarhus sendt til tælling: - Det er næsten værre end Else i liftselen på Kongsgården

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce