Annonce
Aarhus

Første gang søen bliver åbnet ved juletid: En stor svane, flere lys og mere varme i juletivoli

Tippier som denne skal varme gæsterne i juletivoliet. Emma Ruth Kjærsgaard fra Aarhus Mad og Marked pynter op. Foto: Axel Schütt
Tivoli Friheden åbner lørdag
Annonce

AARHUS: Der bliver både telte at varme sig i, en kæmpe svane og oplevelser på søen og sne i massevis, når Tivoli Friheden fra lørdag byder indenfor til julefejring.

Et helt nyt tableau med en stor svane og masser af figurer og anden pynt bliver åbenbaret for første gang i den århusianske forlystelsespark. Kinesiske tusindkunstnere har været i sving for at skabe oplevelsen på søen, og der er virkelig noget at se på, når man er gået gennem den imposante indgang.

- Det er første gang, vi åbner området ved søen ved juletid, og vi håber, gæsterne vil tage godt imod det og gå en tur rundt om søen for at nyde musikken, siger en spændt direktør Henrik Ragborg Olesen.

Svanesøen er en berømt ballet, der bygger på et gammelt russisk eventyr. Musikken er skrevet af Peter Tjajkovski. Historien er et eventyr om svanerne, prinsen, de to prinsesser og den onde troldmand om grænseløs kærlighed og forelskelse. Det er kampen mellem det gode og det onde, mellem mørket og lyset.

- Vi har gået efter at lave noget ekstraordinært, noget andet end julelys, som folk ikke oplever andre steder og fik så denne idé, siger direktøren og føjer til, at hvis den bliver en succes, er tivoli klar med noget lignende næste år med et andet tema.

Jul i Tivoli Friheden

  • Jul i Tivoli Friheden åbner lørdag 16. november. I begyndelsen er der kun åbent i weekender.
  • Sidste dag er 30. december.
  • Se www.friheden.dk
Annonce

Ekstra varme

I år er der sørget for ekstra varme til gæsterne.

- Når vi selv har besøgt julemarkeder i udlandet, har vi fået fornemmelsen af kulden, når vi har været der et stykke tid. Og vi har fra vores gæster fået meldinger om, at de gerne vil have flere pladser med overdækning og varme. De ønsker har vi efterkommet med store tippitelte, pavilloner og parasoller med sider på. Det betyder også, at vi kan servere mere omkring cafeer og restauranter, siger marketingchef Morten Palm Andersen.

Julefesten får også mere lys over sig og flere farver. I alt er der brugt 10-15 millioner kroner på at gøre julen hyggelig i forlystelsesparken.

I år er der 44 boder, som sælger alt fra gløgg og æbleskiver til strikkede trøjer.

Det er fjerde år med julemarked i tivoli. Sidste år kom der 112.000 gæster i de 24 dage med juleåbent. Det hele kan opleves indtil 30. december.

Så er der sne. Direktør Henrik Ragborg Olesen skaber stemning i parken. Foto: Axel Schütt
Svanesøen tager sig også godt ud i dagslys. Om aftenen er der lys og musik. Foto: Axel Schütt
Kærlighedstræet står centralt i parken. Her skifter Morten Palm Andersen og Henrik Ragborg Olesen lyset i træet fra hvidt til rødt. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce