Annonce
Aarhus

Første gang søen bliver åbnet ved juletid: En stor svane, flere lys og mere varme i juletivoli

Tippier som denne skal varme gæsterne i juletivoliet. Emma Ruth Kjærsgaard fra Aarhus Mad og Marked pynter op. Foto: Axel Schütt
Tivoli Friheden åbner lørdag

AARHUS: Der bliver både telte at varme sig i, en kæmpe svane og oplevelser på søen og sne i massevis, når Tivoli Friheden fra lørdag byder indenfor til julefejring.

Et helt nyt tableau med en stor svane og masser af figurer og anden pynt bliver åbenbaret for første gang i den århusianske forlystelsespark. Kinesiske tusindkunstnere har været i sving for at skabe oplevelsen på søen, og der er virkelig noget at se på, når man er gået gennem den imposante indgang.

- Det er første gang, vi åbner området ved søen ved juletid, og vi håber, gæsterne vil tage godt imod det og gå en tur rundt om søen for at nyde musikken, siger en spændt direktør Henrik Ragborg Olesen.

Svanesøen er en berømt ballet, der bygger på et gammelt russisk eventyr. Musikken er skrevet af Peter Tjajkovski. Historien er et eventyr om svanerne, prinsen, de to prinsesser og den onde troldmand om grænseløs kærlighed og forelskelse. Det er kampen mellem det gode og det onde, mellem mørket og lyset.

- Vi har gået efter at lave noget ekstraordinært, noget andet end julelys, som folk ikke oplever andre steder og fik så denne idé, siger direktøren og føjer til, at hvis den bliver en succes, er tivoli klar med noget lignende næste år med et andet tema.

Annonce

Jul i Tivoli Friheden

  • Jul i Tivoli Friheden åbner lørdag 16. november. I begyndelsen er der kun åbent i weekender.
  • Sidste dag er 30. december.
  • Se www.friheden.dk

Ekstra varme

I år er der sørget for ekstra varme til gæsterne.

- Når vi selv har besøgt julemarkeder i udlandet, har vi fået fornemmelsen af kulden, når vi har været der et stykke tid. Og vi har fra vores gæster fået meldinger om, at de gerne vil have flere pladser med overdækning og varme. De ønsker har vi efterkommet med store tippitelte, pavilloner og parasoller med sider på. Det betyder også, at vi kan servere mere omkring cafeer og restauranter, siger marketingchef Morten Palm Andersen.

Julefesten får også mere lys over sig og flere farver. I alt er der brugt 10-15 millioner kroner på at gøre julen hyggelig i forlystelsesparken.

I år er der 44 boder, som sælger alt fra gløgg og æbleskiver til strikkede trøjer.

Det er fjerde år med julemarked i tivoli. Sidste år kom der 112.000 gæster i de 24 dage med juleåbent. Det hele kan opleves indtil 30. december.

Så er der sne. Direktør Henrik Ragborg Olesen skaber stemning i parken. Foto: Axel Schütt
Svanesøen tager sig også godt ud i dagslys. Om aftenen er der lys og musik. Foto: Axel Schütt
Kærlighedstræet står centralt i parken. Her skifter Morten Palm Andersen og Henrik Ragborg Olesen lyset i træet fra hvidt til rødt. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce