Annonce
Aarhus

»En tallerken skal sørge for, at maden ikke ligger på bordet«

<p>Steffen Rasmussen ved hvad det vil sige at vokse op i små kår. Foto: Axel Schütt</p>

Steffen Rasmussen voksede op i en familie, hvor midlerne var knappe. Nu er han i gang med et projekt, der skal hjælpe udsatte århusianere, og det er der et stort behov for, vurderer flere aktører.

Steffen Rasmussen har altid været grundlæggende frustreret over at se, hvad der optager mennesker forskellige steder. At man kan bo så tæt på hinanden og have så forskellige verdensopfattelser.

»Det her med ikke at have råd til at købe ind, som vi ikke altid havde, da jeg voksede op i Højbjerg. Og så se, hvordan nogle går så meget op i det her dyre stel. For mig er det så tomt, som noget kan blive. En tallerken skal sørge for, at maden ikke ligger på bordet,« siger han.

I dag kæmper den unge iværksætter for de svageste i Aarhus, blandt andet som medlem af kommunens Udsatteråd. Og han mener trods alt, det er bedre, at mennesker fra forskellige samfundslag vokser op ved siden af hinanden frem for i deres egne kvarterer.

Annonce

Steffen Rasmussen leverede en af de største overraskelser til kommunalvalget, da han som løsgænger fik ottende flest stemmer af alle kandidater i Aarhus Kommune. Det var dog ikke nok til at sikre sig en plads i byrådet, og i stedet kastede han sig over et projekt for udsatte mennesker i Aarhus.

Fundamentet, som projektet hedder, er et sted, hvor de udsatte kan komme for at få alt fra fysioterapi til hjælp til med skattepapirerne. Indtil videre lægger omtrent 100 mennesker vejen forbi, når de har brug for en hånd.

Og Steffen Rasmussen mener, at behovet er stigende, ikke mindst blandt unge mennesker.

»For mig virker det som om, at der er kommet flere og flere fattige. Vi snakker med nogle af de andre steder om, at vi kan mærke, når der kommer nye reformer, for så strømmer de til,« siger han.

Antallet af hjemløse under 30 år steg til 1.899 på landsplan i den seneste hjemløsetælling fra 2013. Torsdag foretog DR en undersøgelse blandt 33 herberger i landet, hvoraf 80 procent svarede, at de mente, der var kommet flere unge hjemløse siden sidste tælling.

Også hos Mødrehjælpen, der blandt andet støtter udsatte enlige forældre, vurderer direktør Mads Roke Clausen, at der er en stigende efterspørgsel efter deres hjælp.

Endelig mener også Mads Bilstrup, formand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord, som også omfatter Aarhus, at der er kommet flere socialt udsatte, herunder unge hjemløse.

»Hvor vi i Danmark før havde en meget homogen befolkningssammensætning, kan vi nu se, at forskellene bliver større og større. Blandt andet ser varmestuerne et klientel af unge danskere, de ikke har set før,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce