Annonce
Debat

En trist - men også eneste rigtige beslutning at aflyse festugen

Jan Schouby, chefredaktør Foto: Axel Schütt
Annonce

Så trak borgmesteren endelig i nødbremsen - Aarhus Festuge 2020 er aflyst.

En trist beslutning, for Aarhus og århusianerne kommer virkelig til at savne festugen og alt det gode, der plejer at følge med. Men det var samtidig den eneste rigtige beslutning.

For naturligvis kan århusianerne og østjyderne ikke kaldes til fest med massevis af mennesker på gader og stræder, når smittetrykket er stigende i en grad, så Aarhus i øjeblikket er den mest corona-ramte by i Danmark.

Torsdag i sidste uge holdt borgmesteren pressemøde og lukkede på det nærmeste byen ned ved at sende de offentlige ansatte hjem og opfordre til ekstra påpasselighed i detailhandlen og på restauranter.


Borgmesteren har længe selv villet aflyse festugen, og nu kom endelig den opbakning fra de statslige myndigheder, der gjorde beslutningen lettere at træffe.


Samtidig afviste borgmesteren dog at aflyse festugen, der ellers skulle afvikles om bare 14 dage. Men torsdag middag kom aflysningen så alligevel.

Umiddelbart kunne det se som om, at presset til sidst blev for stort for borgmesteren, men der er formentlig tale om en helt anden årsag til den lidt tøvende opførsel.

Borgmesteren, der samtidig også er formand for festugen, er normalt en forstandig mand med politisk tæft, og han har formentlig længe kunnet se, at en aflysning var uundgåelig.

Så når aflysningen alligevel først kommer nu, så er forklaringen formentlig af økonomisk art. Hvis Bundsgaard selv havde aflyst festugen tidligere, ville det være blevet en særdeles dyr affære i forhold til udbetaling af honorar til de kunstnere, der skulle have optrådt. Derfor ventede borgmesteren med at træffe en afgørelse til de statslige sundhedsmyndigheder anbefalede en aflysning.

Det fremgår også af pressemeddelelsen, hvor borgmesteren kalder sundhedsmyndighedernes anbefaling for "en melding vi har ventet på" og aflysningen for "den helt rigtige beslutning".

Med andre ord - borgmesteren har længe selv villet aflyse festugen, og nu kom endelig den opbakning fra de statslige myndigheder, der gjorde beslutningen lettere at træffe.

Det ændrer naturligvis ikke på, at det er både træls og trist. Ikke mindst for de mange aktører, der havde sammensat et spændende festugeprogram, og som nu står til at miste mange penge. Forhåbentlig kan der findes en måde at hjælpe dem videre på, så de er klar til næste år, og festugen i 2021 kan blive et brag af en fest, hvis østjyderne atter kan mødes og feste uden at have coronas afskyelige skygge hængende over sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce