Annonce
Aarhus

Ringgårdens nye direktør: - Vi skal skabe hjem, der vil noget særligt

Boligforeningen Ringgårdens kontor Dybedalen 1 er genbo til foreningens store boligkompleks på Charlottehøj. Her er Martin Hersom Bien foran det. Foto: Axel Schütt
Vi skal skabe boliger, der vil noget særligt, siger den nye mand i direktørstolen hos Boligforeningen Ringgården i Aarhus.
Annonce

AARHUS: "Boliger skal give mennesker værdi."

Det var ikke tilfældigt, at netop Martin Hersom Bien for nogle måneder siden overtog posten som direktør for Boligforeningen Ringgården i Aarhus efter Palle Jørgensen, der gik på pension.

- Jeg vil gerne være med til at fortsætte den gode stil. Det var Ringgården, jeg gik efter, ikke bare en boligforening, siger Martin Bien, der for længst havde bemærket, at Ringgården skaber bæredygtige boliger og afprøver metoder.

- Vi skal ikke bare lave boliger, men skabe hjem, der vil noget særligt, siger Martin Bien.

- Stadigt flere i befolkningen er allergikere, og dem skal vi tage hensyn til. Måske kan deres behov blive standarder i vores boliger, siger Martin Hersom Bien, der nævner Lærkehaven i Lystrup som et varieret, særligt og superspændende byggeri.

Takket være Ringgården og Martin Biens forgænger og partnere er et byggeri for multiallergikere også på vej. Kun mangler beslutningen om, hvor det skal ligge.

Martin Hersom Bien

 • Martin Hersom Bien er 46 år og bor med sin familie i Lystrup.
 • Siden 15. maj 2019 direktør i Boligforeningen Ringgården i Aarhus.
 • 2016-2019: Ansvarlig for ejendoms- og byudvikling Cowi A/S
  2008-2016: Afdelingsdirektør Nykredit Mægler
  2002-2008: Centerdirektør, Center Aarhus, Nykrdit
  1998-2002: Økonom og kontorchef, Nykredit Bank
 • Tillidshverv og foreningsarbejde
  2016-: Skolebestyrelsesformand på Lystrup Skole
  2018-2019: Træner i Lystrup Håndbold
  2015-2018: Bestyrelses- og forretningsudvalgsmedlem i Teater Katapult, Godsbanen
  2015-2016: Bestyrelsesmedlem i Ambassaden, Rosensgade
  2008-2014: Formand og næstformand i Aarhus Post-Orkester
  2008-2011: Medlem af DAOs (Dansk Amatør-Orkesterforbund) musikudvalg
  2003-2008: Musikudvalgsformand i Aarhus Post-Orkester
  2003-2005: Medlem af Festugeudvalget i Harmoniorkestret Tonica
  1994-2001: Bestyrelsesmedlem og formand i København Post-Orkester
  1994-1997: Bestyrelsesmedlem og forretningsudvalgsmedlem (beboerrepræsentant) på Egmont H. Petersens Kollegium i København
Annonce

4000 boliger

Det er tre måneder siden, Martin Bien satte sig i direktørstolen. 1. august kunne han og de øvrige medarbejdere på kontoret flytte fra det midlertidige ophold i Risskov og rykke ind på Dybedalen 1 i boligforeningens mangeårige kontorer, der nu er totalt istandsat.

Der er lyst og venligt, men endnu er kunst og pynt ikke kommet op.

Boligforeningen Ringgården har cirka 65 medarbejdere og 3800 boliger. Snart når det tal op på 4000, når et nyt byggeri på Godsbanen bliver færdigt.

- Det er familieboliger med en størrelse fra 40 til 120 kvadratmeter. Vi skal fremtidssikre, at byens centrum er for alle. Et antal af boligerne har en husleje på omkring 5000 kroner om måneden, siger Ringgårdens direktør.

I Trige er boligforeningen i færd med at totalrenovere et ældre område med boliger med helt nye standarder for energiforbrug, og i Herredsvang kommer der nye ungdomsboliger på tagene ved Rydevænget og Fjældevænget.

Annonce

Bor i parcelhus

Og hvor bor boligforeningens direktør så selv?

- I et parcelhus i Lystrup, og sådan har det været i 15 år, siger Martin Hersom Bien, hvis hustru Randi er skolelærer på Rønbækskolen i Hinnerup. Sammen har de børnene Asbjørn og Sigrid på syv og ni år.

Boligforeningens direktør tager del i det sociale liv, hvor han bor. Han er formand for skolebestyrelsen på Lystrup Skole, har været håndboldtræner i den lokale håndboldklub, støtter op om det, der bliver lavet i området, og giver en hånd med, når der er brug for det, også i fodboldklubben.

Egentlig er han fra Skovlunde, og der skulle en tuba og et valdhorn til, at han kom til Jylland og Aarhus.

- Jeg har spillet tuba hele livet, og min kone Randi, der er fra Sabro, spiller valdhorn. Vi mødte hinanden på en musikskole i Holstebro i 2001, og i 2002 kom jeg til Aarhus, siger Martin Bien, der blandt andet har spillet i Aarhus Post-Orkester.

Annonce

Droppede juraen

Som barn havde han en idé om, at han ville være jurist, men da han i niende klasse kom i praktik hos en advokat og mødte den virkelige verden, kom han på andre tanker.

- Jeg fulgte en straffesag med alle dens mørke sider. Efter den oplevelse valgte jeg uddannelsen som cand.merc. på CBS, Copenhagen Business School, siger Martin Bien, der her kombinerede sin interesse for tal, it og jura i erhvervsjura- og økonomiuddannelsen.

Martin Bien havde job i Nykredit i København, og efter et års tids pendlen blev han centerleder for Nykredit i Aarhus. Her var han med til at udvikle Nykredits egen bank. I 2008 kom han til Nykredit Mægler, som ejendomsmæglerkæderne Nykredit og Estate hører under.

I 2016 fik han job i rådgivningsfirmaet Cowi med ansvar for udvikling af ejendomme og bydele, og han har været med omkring udviklingen af Amtssygehusets grund og Lisbjerg Bakke og har arbejdet med ghettoområder i Esbjerg og Slagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce