Annonce
Mærk Aarhus

En tur til syden på Aarhus Ø

Foto: Louise Sejr Højmark
Etiketten er droppet, stemningen er løssluppen, og på menuen finder du blandt andet alt godt fra havet. Den nye restaurant Lula vil give aarhusianerne et skud sydeuropæisk ferie

Hvis du ikke vidste bedre, kunne du næsten fristes til at forveksle Kystpromenaden 5 med et solrigt stop på en strandpromenade i Sydeuropa. Udendørs skaber vandets skvulpen, facadens neongule bogstaver og den store terrasse hurtigt blikfang, og når du træder indenfor, bliver du omsluttet af det sorte loft, store loftslamper i rispapir, grønne planter samt stole, vægge og interiør i gule og blå nuancer. På toilettet er der kunstgræs i loftet og finurlige spanske plakater på væggene.

Lula er navnet på den nye restaurant på Aarhus Ø, og intentionen er at give gæsterne et ordentligt skud feriestemning, også i de kolde måneder.

- Vores drøm er at skabe en strandbar møder Barcelona møder Portugal, ja, i bund og grund møder alt det bedste, vi kender fra vores egne rejser, fortæller Mads Poulsen, der er den ene af fire aarhusianske restauratører bag Lula.

- Vi har fjernet etiketten, forstået på den måde, at her er der ingen regler for, hvor mange retter du skal spise, eller hvordan og i hvilken rækkefølge maden skal serveres. Vi byder på små retter, som kommer, når køkkenet er klar med dem, men du kan også bare komme forbi til et glas naturvin eller en cocktail – også sent på aftenen.

Blæksprutten som signatur

På Lulas menu finder du blandt andet oste og charcuteri, grønne retter og søde sager som churros og pannacotta. Fisk og skaldyr er dog i centrum, hvilket navnet Lula også indikerer. Det betyder nemlig blæksprutte på portugisisk, og dét er naturligvis også på kortet i en grillet version.

Restauranten anbefaler tre til fire retter per snude, hvis du vil være mæt, men du kan også gå all in og vælge A Lula familia, hvor du får ni delevenlige retter i tre serveringer.

- Menuen vil ændre sig løbende, men blæksprutten vil nok forblive – måske ændrer retten bare karakter. Vi har også en cocktail med blæksprutte, som er ret funky. Generelt forsøger vi at være lidt skøre og skabe den her løsslupne stemning, både når det kommer til mad, drikke og de fysiske rammer, fortæller Mads Poulsen.

Lula

Restauranten slog dørene op på Kystpromenaden 5 i Aarhus C den 25. februar og har åbent onsdag til lørdag.

Bag Lula står Aarhus-restauratørerne Martin Tønnesen og René Vinding, som også ejer Hantwerk og Vin Danmark, samt Christian Castenskiold og Mads Poulsen, som ejer blandt andre PicaPica, Mas Vino og Spiselauget.

Restauranten har 89 indendørs pladser samt 80 på terrassen, der også kan bruges i de kolde måneder, når varmelamperne tændes, og markisen rulles ud. På havnekajen bliver der om sommeren plads til mere end 100.

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe