Annonce
Sport

En uge efter kritiseret kamp: Corona-smitten har ramt Skanderborg Aarhus

Frederik Arnoldsen og Cornelius Kragh i en tidligere kamp mellem Skanderborg Aarhus og Fredericia i denne sæson. Det vides ikke, hvem de smittede Skanderborg Aarhus-spillere er. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg Aarhus spillede 30. december en kamp mod Fredericia, velvidende at modstanderholdet tre dage forinden havde mødt KIF Kolding, som havde smitte på omgang i truppen.

HÅNDBOLD: Da Fredericia og Skanderborg Aarhus 30. december mødte hinanden i herrehåndboldligaen, var det en kamp, som i høj grad stod i coronaens tegn.

De to hold havde godt nok ingen smittede, men Fredericia havde tre dage forinden spillet mod KIF Kolding, som selvsamme 30. december pludselig havde 11 positive corona-prøver i deres trup.

Skanderborg Aarhus' bagspiller Morten Balling sagde blandt andet efter kampen, at han ikke syntes, at man udviste samfundssind ved at lade kampen mod Fredericia blive afviklet. 

Annonce

En uge efter opgøret er fem Skanderborg Aarhus-spillere testet positiv for corona. Det siger klubbens administrerende direktør Mads Lind, som dog stadig er af den holdning, at det var korrekt at spille kampen.

Det skal dog nævnes, at det ikke er muligt at vide, hvor smitten præcis er opstået, da der ofte er en inkubationstid på tre-fire dage. Derfor kan spillerne også være smittet mange andre steder i samfundet.

Ingen Skanderborg Aarhus-spillere var ej heller smittet til de kampene mod GOG og Mors/Thy, som senere blev udsat.

Så ja, jeg mener, at den skulle spilles, for det har været i manges interesse at gennemføre så mange kampe som muligt, og så længe vi ingen smittede havde, mener jeg stadig, at det var det rigtige.

Mads Lind, Administrerende direktør i Skanderborg Aarhus Håndbold

- Inden kampen blev spillet, havde vi ingen symptomer, og ingen var testet positiv. Men der er ingen af os, der har en sundhedsmæssig baggrund, og som ved, hvad den kalkulerede risiko er ved at spille sådan en kamp. I bagklogskabens uendeligt klare lys har man måske nogle andre tanker end dem, vi havde i kampen, men vi ved også godt, at det har været nytår, og at der er ekstremt mange smittede rundt omkring.

- Så ja, jeg mener, at den skulle spilles, for det har været i manges interesse at gennemføre så mange kampe som muligt, og så længe vi ingen smittede havde, mener jeg stadig, at det var det rigtige. Men det er spillernes helbred i sidste ende, og vi tog de forholdsregler, vi kunne. Men om det er sket til kampen eller sket nede i brugsen, er der ingen, der ved, og det er faktisk vilkårene for at være med engang imellem, siger Mads Lind.

Fredericia-keeper også smittet

Også Fredericia-målvogter Emil Tellerup er smittet med corona. Det skriver han på det sociale medie Twitter.

Aktuelt siger DHF's regler, at der skal fem smittede spillere til, hvis en kamp skal udsættes. Altså: Hvis ikke Skanderborg Aarhus og de andre hold i herrehåndboldligaen var gået på ferie, ville klubben kunne udsætte sin næste kamp.

De tre sidste spillerunder i 2022 var kraftigt påvirket af corona, og 16 af 20 kampe endte med at blive udsat på grund af smittede spillere.

Frank Smith, chef for turnering i Dansk Håndbold Forbund (DHF), mener heller ikke, at kampen burde have været udsat.

- Klubberne og Dansk Håndbold Forbund er blevet enige om, at hvis der kan spilles, så bør der spilles. Og når der er gået seks dage og henover nytåret, er det svært at vide, om det lige netop er kampen, som har gjort, at de er blevet smittet, siger Frank Smith.

Corona-smitten er desuden fortsat over i kvindehåndboldligaen. Onsdag aften skulle Aarhus United have mødt Randers HK, men den kamp er en af flere, som er blevet udsat.

Dansk Håndbold Forbund forventer, at kampkalenderen for den resterende del af grundspillet ligger klar fredag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Sport

Et udsøgt drama: Bundu vender hjem til AGF efter nederlag ved de afrikanske mesterskaber

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce