Annonce
Håndbold

Unik perle sættes til salg: Moesgård sælger Skovmøllen

Selve møllehuset (tv) er ikke til salg. Restaurationen (th) er. Foto: Jens Thaysen
Salget af det yndede udflugtsmål skal skaffe midler, som skal bruges til at styrke museet.

AARHUS: Mange århusianere kan dufte boller, wienerbrød og varm kakao bare ved at kigge på et fotografi af Skovmøllen. I generationer har vandmøllen ved Giber Å været en yndet udflugtsmål.

Nu er den til salg - eller rettere, selve vandmøllen forbliver under Moesgård Museum, men restaurationen og to andre bygninger; tophuset og portbygningen sættes til salg.

- Tidligere var Skovmøllen det eneste bespisningstilbud, der var i forbindelse med museet. Nu har vi jo en café. Det er ikke museets hovedopgave at drive restaurant. Og i forhold til Slots- og Kulturstyrelsen må museerne ikke besidde bygninger, de ikke bruger til museumsdrift. Endelig er der et økonomisk aspekt; salget frigør nogle midler, vi kan bruge til at styrke museet, siger museumsdirektør Mads Holst.

Annonce

Tidligere var Skovmøllen det eneste bespisningstilbud, der var i forbindelse med museet. Nu har vi jo en café. Det er ikke museets hovedopgave at drive restaurant. Og i forhold til Slots- og Kulturstyrelsen må musserne ikke besidde bygninger, de ikke bruger til museumsdrift. Endelig er der et økonomisk aspekt; salget frigør nogle midler, vi kan bruge til at styrke museet, siger museumsdirektør Mads Holst

Restaurant og bolig

Skovmøllen bliver efter planen sat til salg i september. En ejendomsmægler har set på ejendommen, og der bliver sat en minimumpris, som skal fungere som udgangspunkt for en budrunde.

Hvad skal det koste?

- Det er vi meget spændt på. Det er jo en perle, så vi håber, der er nogen, der kan se det unikke i den og vil give noget for den. Og så er det, så vidt vi kan se, en god forretning. At museet er blevet så meget større, gavner også Skovmøllen, siger Mads Holst.

Det er et krav fra kommunen, og det bliver tinglyst, at der skal drives restauration fra Skovmøllen, men det betyder ikke, at en ny ejer ikke kan bo på ejendommen.

- Tophuset er oprindeligt bygget som aftægtsbolig, så det må man godt ifølge fredningsbestemmelserne, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce