Annonce
Debat

En utilstedelig anklage: Agerer Venstre nu domstol?

"Hvis vi ser bort fra den utilstedelige anklage og kigger på den politiske substans i indlægget, så er jeg da positiv over for, at Venstre viser interesse for voksenhandicapområdet i kommunen. De skriver, at der er brug for flere penge på området, og det er vi i Socialpædagogerne Østjylland helt enige i. Området er i den grad udsultet. Derfor klinger det hult, at netop Venstre kun havde otte millioner kroner med til sidste års budgetforhandlinger", skriver Gert Landergren Due. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: I søndagens udgave af Stiften 31. januar havde de tre Venstre-medlemmer Almaz Mengesha, Gert Bjerregaard og Christian Budde et debatindlæg i avisen om bostederne i Aarhus Kommune. Debatindlægget tager afsæt i problemerne på bostedet Kilebo.

De skriver, at problemerne begyndte med "en medarbejders gentagende vold mod en ung, autistisk beboer". Der har rigtig nok været anklager om vold, men anklager er altså ikke beviser. Det må i et retssamfund være anklager, der rejser sigtelse, og domstole, der dømmer – ikke byrådsmedlemmer.


Annonce

Nu må Venstre beslutte sig for, om de mener, området skal genoprettes.


Vold er aldrig acceptabelt, det kan vi alle være enige om, men i Danmark er vi også uskyldige, indtil det modsatte er bevist. Jeg er derfor chokeret over, at Venstre-medlemmerne skriver sådanne påstande uden dokumentation. Og at byrådsmedlemmer, der endda er den omtalte medarbejders øverste arbejdsgiver i kommunen, dømmer den selvsamme medarbejder, er i den grad uklædeligt og uhørt. Hvis Venstre ikke kan dokumentere, at der er begået vold, er der i den grad brug for en berigtigelse.

Hvis vi ser bort fra den utilstedelige anklage og kigger på den politiske substans i indlægget, så er jeg da positiv over for, at Venstre viser interesse for voksenhandicapområdet i kommunen. De skriver, at der er brug for flere penge på området, og det er vi i Socialpædagogerne Østjylland helt enige i. Området er i den grad udsultet. Derfor klinger det hult, at netop Venstre kun havde otte millioner kroner med til sidste års budgetforhandlinger.

Nu må Venstre beslutte sig for, om de mener, området skal genoprettes og borgere med handicap skal have nogle ordentlige forhold i Aarhus Kommune – otte millioner kroner forslår som en skrædder i helvede.

Vi ser frem til, at Venstre bliver betydeligt mere konkret og realistisk i forhold til, hvor mange ressourcer voksenhandicapområdet har brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce