Annonce
Mindeord

En ven af AGF er gået bort

Egon Brauer er død, 77 år. Privatfoto

Ole Hall, sportslig administrator, skriver på vegne af AGF mindeord om Egon Brauer, der er død, 77 år:

Med sorg har AGF modtaget meddelelse om, at en af klubbens mangeårige samarbejdspartnere, indehaver af Jysk Presenning-Fabrik, sejlmagermester Egon Brauer er død efter længere tids sygdom, 77 år.

Egon Brauer voksede op på Møllestien midt i Aarhus, og han indledte sin erhvervskarriere allerede som skoledreng, hvor han gik med mælk om morgenen og var avisbud om eftermiddagen. Senere supplerede han indtjeningen som bydreng ved også at udbringe købmandsvarer.

I 1955 kom han i lære hos den anerkendte flag-, markise- og teltfabrik H. B. Hansen & Co. på Åboulevarden. Her blev han udlært som sejlmager i 1961 og arbejdede som svend i firmaet i 25 år. Desuden havde han hvervet som tillidsmand i en årrække.

I 1963 traf han Janne. Parret blev gift året efter og fik børnene Charlotte og Lars. Det var en stor sorg for Egon, da Janne gik bort efter 36 års ægteskab. Efterfølgende genfandt Egon kærligheden med Ingalill.

Som ung havde Egon Brauer været turneringsdanser, men siden blev fodbold hans store interesse. Han fulgte sin søn Lars, da denne spillede ungdomsfodbold i IHF og AGF, og han havde poster i fodboldafdelingen i IHF, hvor han var fodboldtræner og ungdomsformand.

Herudover var han engageret i flere andre gøremål, blandt andet som mangeårigt bestyrelsesmedlem i Antenneforeningen Aarhus og som menighedsrådsformand i Holme Sogn.

Egon var århusianer med stort Å og tilbragte mange lørdage i byens hjerte, ofte i selskab med sin datter, Charlotte. Han elskede byens puls og det tilfældige møde med venner og bekendte som en gåtur ned ad Strøget ofte bragte med sig.

I 1991 etablerede han Jysk Presenning-Fabrik, først med domicil på Gunnar Clausens Vej 21 og senere på Jens Juuls Vej. Firmaet blev i begyndelsen af 1990'erne medlem af AGF's dengang nyetablerede Erhvervsklub, og Egon kunne for nogle år siden fejre 25-års medlemskab af samme.

Jysk Presenning-Fabrik havde igennem årene guld-, sølv- og bronzesponsorater og var adskillige gange kampsponsor for dagens kamp, og på fabrikken hænger flere indrammede fotografier af Egon sammen med kampens AGF-spiller. I indeværende sæson er fabrikken bronzepartner, og igennem mange år var hans faste plads i VIP-lokalet "bord 10, bordenden", som hans reservation altid lød.

En ekstraordinær indsat gjorde Egon Brauer i 2002, da han, udover selv at yde lån, personligt indsamlede hundredtusindvis af kroner hos lokale virksomheder som lån til klubben, da AGF var særdeles økonomisk trængt.

Egon Brauer var senest på Ceres Park til kampen mod OB i marts. Han fulgte igennem årene AGF i sorger og glæder, og han vil blive savnet for sit farverige, livlige engagement og interesse for klubbens ve og vel.

Æret være Egon Brauers minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Over 1000 var samlet tæt til demonstration i Aarhus: Lørdag kommer der endnu en trods markant øget smittefare

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

112

Ung mand stukket med kniv i boligområde: Politiet søgte med hunde

Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce