Annonce
Aarhus

En verden til forskel

Øst og vest mødes i hjertet af Aarhus, når en belgisk ostehandler snupper en selvfie med en danser fra Thailand. Foto: Flemming Krogh

Fokus på Indonesien og Thailand, da Verdensbilleder 2017 fik Bispetorvet til at summe af liv.

AARHUS: 363 dage om året er Aarhus bare Aarhus. På godt og ondt.

I de to sidste dage vokser mangfoldigheden ikke så lidt. For den dag fyrer Aarhus City Forening op under kedlerne med "Verdensbilleder - Explore the World with Aarhus".

I år var det især Asien, der blev udforsket med besøg af den indonesiske ambassadør, Muhammad Ibnu Said og dans og musik fra ikke alene ambassadørens hjemland, men også fra Thailand samt Afrika og Cuba.

Og skulle man blive overmandet af udlængsel efter mødet med alle de fremmede indtryk, er der også råd for det.

Meget praktisk har både Billund Lufthavn, Aarhus Lufthavn og Qatar Airways opstillet stande på Bispetorvet.

Og ikke langt derfra - på Storetorv - har Aarhus Charter slået sig ned.

Dem, der foretrækker Europas mere hjemlige himmelstrøg, er der også sørget for. Og langt behøver de ikke gå.

Det meste af Storetorv er i disse dage optaget af Det Europæiske Marked, der byder på alt, hvad hjerte og mave begærer af lækkerier - lige fra franske oste til italienske skinker og andre lækkerier.

Annonce
De første skridt til opførelsen af både Aarhus Domkirke og det skæve tårn i Pisa blev taget i slutningen af 1100-tallet. Det århusianske arbejde blev gjort bedst. For cirka 900 år senere står domkirketårnet stadig snorlige. Det gør tårnet i Pisa som bekendt ikke. Heller ikke kopien på Skt. Clemens Torv.

Pride-parade

Verdensbilleder fortsætter lørdag fra kl. 10.00, og gæsterne kan se frem til en farverig og spraglet dag i regnbueflagets tegn. For dagen vil blive præget af den store Aarhus Pride Parade. Pridens musikalske indslag begynder kl. 10.30. Selve paraden begynder kl. 12.00 på Bispetorvet.

- Det er en stor glæde for os, at vi endnu engang kan invitere århusianere og andre interesserede til nogle festlige og underholdende dage i Aarhus City, hvor folk kan muntre sig med at shoppe løs til midnat fredag aften og samtidig blive gratis underholdt med musik, dans og meget andet på byens mange flotte torve både fredag og lørdag, siger Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening.

Verdensbilleder fortsætter lørdag, hvor der er verdenspremiere på Climate Planet ved Toldboden, som cityforeningen har været med til at arrangere.

- Jeg ser frem til premieren, og jeg er overbevist om, at globen vil blive et stort tilløbsstykke her i Kulturhovedstadsåret, siger Claus Bech.

Denne indonesiske dansetrup var med til at give en eksotisk åbning på Verdensbilleder på Bispetorvet.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce