Annonce
Aarhus

En win-win situation: Nanna samlede juletræer i massevis i midtbyen

Da Nanna Skovsgaard Andersen samlede juletræer i Aarhus Midtby. Hun går bag cyklen. Stammerne ligger på langs, og grenene er alle steder. Privatfoto
Folk kastede juletræer ud ad vinduet og ned på gaden, da de så, at Nanna havde brug for dem.

AARHUS: Nanna Skovsgaard Andersen cyklede nærmest Aarhus midtby tynd med et helt usædvanligt formål: Hun samlede juletræer, der var stillet på gaden.

- Når folk i lejlighederne kunne se mig på gaden med min cykel fyldt op med juletræer, åbnede de vinduet og råbte, om jeg ville have et mere, og når jeg råbte "ja tak" tilbage, kastede de juletræet ud, fortæller hun om sin aktion i begyndelsen af året.

Win-win

Det var en ren win-win-situation.

- Jeg fik de juletræer, jeg skulle bruge, og de kom af med deres på en god måde, siger 28-årige Nanna Skovsgaard Andersen. Hun slæbte 43 træer af vidt forskellig størrelse med hjem.


Jeg ville bruge lokale råstoffer, og i begyndelsen af året lå juletræerne over hele byen.

Nanna Skovsgaard Andersen


- Jeg savede grenene af, fæstnede stammerne på langs på cyklen og surrede grenene fast alle steder, som det kan ses på billedet. Undervejs anskaffede jeg en lille, nyttig ladvogn til at have bag på cyklen, så jeg kunne have mere med, siger hun.

Annonce

Til keramik

Og hvad skulle hun så bruge alle de juletræer til?

Jo, i dag er juletræerne fra de århusianske lejligheder blevet til noget helt andet. De er blevet til keramik.

Nanna Skovsgaard Andersen i arbejde på Århus Kunstakademi i Vestergade. Foran hende en blok ligesom dem, der er gran i. Foto: Hans Petersen

- Det var en bæredygtig tanke. Jeg ville bruge lokale råstoffer, og i begyndelsen af året lå juletræerne over hele byen. Ofte går vi ud på felttur og samler ler og sand til keramikken, men jeg brændte juletræerne af, og nu er de en del af de værker, jeg har lavet. De er inspireret af arkitekturen i byen med enkle former, forklarer hun

Annonce

Kan ses i Brabrand

Hvis du vil se Nanna Skovsgaard Andersens værker med aske fra grantræerne, kan det ske denne weekend, fredag-søndag, ved en udstilling Gudrunsvej 78, 1. sal, Brabrand.

Her udstiller de 12 studerende, der netop er blevet færdig med den fire-årige uddannelse  på Århus Kunstakademi i Vestergade.

Se dem her

  • Udstilling af de 12 elever fra afgangsholdet på Århus Kunstakademi kan ses på Gudrunsvej 78, 1. sal, Brabrand.
  • Åbningstider: fredag 11. og lørdag 12. juni kl. 10-19, søndag 13. juni kl. 10-17. Fri entre. Der skal vises coronapas og bæres mundbind ved besøget.
  • Se mere på aaka.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce