Annonce
Aarhus

Endelig: Aarhus får igen en udendørs skøjtebane

Efter fire års pause får Aarhus igen en udendørs skøjtebane. Den skal skabe liv og aktivitet ved musikhus- og rådhusparken. Og CO2-regnskabet er der også tænkt på.

Annonce

Snart vil der igen være begejstrede hvin, usikre ben og ømme haler i Musikhusparken. Efter fire års pause får Aarhus igen en skøjtebane.

Skøjter: Udendørs skøjtebane ved Musikhuset i Århus.

Skøjtebanen blev sparet væk i et budgetforlig i efteråret 2011, men sparekommunen Aarhus har overgået sig selv og hørt en appel fra byens børne- og ungdomsbyråd, der i flere år har ønsket den populære skøjtebane tilbage.

Derfor genåbner skøjtebanen på is i helt nyt design 1. søndag i advent - 29. november klokken 11.

Skøjtebanen lå fra 1999-2009 i Musikhusparken ud til Frederiks Allé, og blev i vinteren 2010-11 flyttet til Bispetorvet for derefter at blive sparet væk. Men nu gør byrådet det godt igen.

»Skøjtebanen har været savnet af mange, og det forstår jeg godt. Jeg glæder mig til, at børn og voksne igen kan hygge sig med at stå på skøjter midt i byen. Det er med til at skabe bevægelse og aktivitet også i vinterhalvåret,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R).

Han pegede på finansieringen af de 3,2 millioner kroner, som det koster at opføre den helt nye skøjtebane. Pengene kommer fra en tværgående aktivitetspulje i kommunen. Men derudover kommer 400.000 kroner i årlig drift, som forligspartierne bag sidste års budgetforlig har sikret.

Firmaet Multidome skal stå for byggeriet af den 1.420 kvadratmeter store bane, som vil blive udstyret med skøjteudlejning, pavillon, terrasse samt oplyst rækværk i plexiglas, der giver bedre mulighed for at se de skøjtende fra Frederiks Allé.

»Jeg er glad for, at vi har kunnet finde pengene til skøjtebanen, og jeg vil gerne takke Børne-og Ungebyrådet for at fremsætte ønsket. Jeg er glad for, at vi sammen sikrer århusianerne mulighed for igen at stå på skøjter i midtbyen,« siger Rabih Azad-Ahmad.

I sine bedste år benyttede mere end 80.000 brugere den udendørs skøjtebane ved Musikhuset.

Denne gang kan de mange skøjtegæster desuden boltre sig på isen med bedre samvittighed end sidst. Som noget nyt nedkøles skøjtebanen af et anlæg, der står på kunstmuseet Aros, som så modsat anvender overskudsvarmen til rumopvarmning. Det vil reducere skøjtebanens CO2-udledning væsentligt, faktisk med helt op mod 247.800 kilo om året, da Aros kan bruge overskudsvarmen til opvarmning af huset i stedet for at bruge fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce