Annonce
Aarhus

Endelig: Aarhus får igen en udendørs skøjtebane

Efter fire års pause får Aarhus igen en udendørs skøjtebane. Den skal skabe liv og aktivitet ved musikhus- og rådhusparken. Og CO2-regnskabet er der også tænkt på.

Snart vil der igen være begejstrede hvin, usikre ben og ømme haler i Musikhusparken. Efter fire års pause får Aarhus igen en skøjtebane.

Skøjter: Udendørs skøjtebane ved Musikhuset i Århus.

Skøjtebanen blev sparet væk i et budgetforlig i efteråret 2011, men sparekommunen Aarhus har overgået sig selv og hørt en appel fra byens børne- og ungdomsbyråd, der i flere år har ønsket den populære skøjtebane tilbage.

Derfor genåbner skøjtebanen på is i helt nyt design 1. søndag i advent - 29. november klokken 11.

Annonce

Skøjtebanen lå fra 1999-2009 i Musikhusparken ud til Frederiks Allé, og blev i vinteren 2010-11 flyttet til Bispetorvet for derefter at blive sparet væk. Men nu gør byrådet det godt igen.

»Skøjtebanen har været savnet af mange, og det forstår jeg godt. Jeg glæder mig til, at børn og voksne igen kan hygge sig med at stå på skøjter midt i byen. Det er med til at skabe bevægelse og aktivitet også i vinterhalvåret,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R).

Han pegede på finansieringen af de 3,2 millioner kroner, som det koster at opføre den helt nye skøjtebane. Pengene kommer fra en tværgående aktivitetspulje i kommunen. Men derudover kommer 400.000 kroner i årlig drift, som forligspartierne bag sidste års budgetforlig har sikret.

Firmaet Multidome skal stå for byggeriet af den 1.420 kvadratmeter store bane, som vil blive udstyret med skøjteudlejning, pavillon, terrasse samt oplyst rækværk i plexiglas, der giver bedre mulighed for at se de skøjtende fra Frederiks Allé.

»Jeg er glad for, at vi har kunnet finde pengene til skøjtebanen, og jeg vil gerne takke Børne-og Ungebyrådet for at fremsætte ønsket. Jeg er glad for, at vi sammen sikrer århusianerne mulighed for igen at stå på skøjter i midtbyen,« siger Rabih Azad-Ahmad.

I sine bedste år benyttede mere end 80.000 brugere den udendørs skøjtebane ved Musikhuset.

Denne gang kan de mange skøjtegæster desuden boltre sig på isen med bedre samvittighed end sidst. Som noget nyt nedkøles skøjtebanen af et anlæg, der står på kunstmuseet Aros, som så modsat anvender overskudsvarmen til rumopvarmning. Det vil reducere skøjtebanens CO2-udledning væsentligt, faktisk med helt op mod 247.800 kilo om året, da Aros kan bruge overskudsvarmen til opvarmning af huset i stedet for at bruge fjernvarme.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce