Annonce
Sport

Endelig en konkurrence: Den danske atletikelite kæmper om DM-guld i weekenden

Kojo Musah er rigtigt godt løbende inden DM i atletik. Foto: Flemming Krogh
Stævnerne er blevet aflyst lige efter hinanden, men i weekenden får den danske atletikelite mulighed for at komme i konkurrence, når der skal dystes om DM-medaljer på Østerbro Stadion i København.
Annonce

ATLETIK: I weekenden får landets bedste atleter endelig lov til at konkurrere om medaljer. Coronaepidemien har aflyst den ene store begivenhed efter den anden og det har også ramt atletikken, der har forsøgt at bygge på, men ikke har haft de store muligheder for at teste effekten af den daglige træning.


Det har været en svær sæson, hvor mange af de atleter, som jeg arbejder med, har set det hele lukket stille og roligt ned. Derfor har det været ekstra motiverende, at vi har haft et DM stående i kalenderen, som vi kunne arbejde frem imod.

Mikkel Larsen


Lørdag og søndag skal den danske elite dog dyste om hvem der er bedst i de forskellige kategorier, når årets DM i atletik afvikles på Østerbro Stadion.

- Vi er utroligt glade for, at mesterskabet bliver afviklet. Det har været en svær sæson, hvor mange af de atleter, som jeg arbejder med, har set det hele lukket stille og roligt ned. Derfor har det været ekstra motiverende, at vi har haft et DM stående i kalenderen, som vi kunne arbejde frem imod. Det har gjort noget godt for motivationen og vi glæder os uhørt meget til at komme afsted. Det bliver dejligt for atleterne at komme ud og vise hvad de kan, siger Mikkel Larsen, som både fungerer som landstræner i sprint og hæk og er træner i Aarhus 1900 Atletik.

Det bliver et danmarksmesterskab uden den store stemning fra tilskuerpladserne, da der kun må være 500 til stede på stadion på grund af reglerne omkring Corona. Når atleter, trænere, officials og tv-produktionen er trukket fra, efterlader det ikke mange billetter tilbage til offentligheden.

- Jeg tror, at der har været 60 billetter til salg i alt og de forsvandt nærmest hurtigere end billetterne til en Skanderborg Festival. Så det bliver en speciel stemning, siger Mikkel Larsen.

Annonce

Topnavne har meldt deres ankomst

Alle de danske topnavne har meldt deres ankomst på Østerbro i weekenden. Heriblandt nogle af de største fra de århusianske klubber. Sara Slott stiller til start i 400 meter og er tilmeldt til favoritdisciplinen 400 meter hæk. Det er dog ikke sikkert, at hun stiller til start på hæk. Det afgøres først på selve dagen.

- Hun er ikke helt klar og da der er et, måske to, Diamond League stævner i efteråret, så vil vi vente til selve dagen med at beslutte om hun stiller op. Vi har også en ung talentfuld atlet med i Martha Rasmussen, som også er blandt kandidaterne til DM, fortæller Mikkel Larsen.

Mette Graversgaard stiller til start på 100 meter hæk. Foto: Ole Nielsen

Herudover har Aarhus navne som Mette Graversgaard, Janne Nielsen, Jakob Dybdal Abrahamsen, Janick Klausen, Andreas Martinsen og Kojo Musah på startlisten i deres discipliner.

Sidstnævnte meldes i storformen for tiden.

Annonce

Lokale atleter i topform

- Kojo er virkelig i topform. Han er rigtigt godt kørende og har senest løbet en tid, som lige nu er den syvende bedste i tid i Europa i år. Vi havde et lille stævne i Aarhus i den forgangne weekend, hvor han gik ud og løb en 100 meter på 10,41 sekunder. Det ville sikre ham DM i guld i ni ud af 10 tilfælde, så han er godt løbende, fortæller Mikkel Larsen og fortsætter:

- Mette Graversgaard er også godt løbende. Hun var 13 hundrededele fra sin danske rekord på 100 meter hæk, da vi løb i Aarhus. Hun har ikke løbet en 100 meter hæk ved konkurrence i næsten et år og så leverer hun sådan en tid. Det er et godt signal om, at vi er ganske godt kørende,” siger den århusianske atletiktræner.

DM i atletik bliver afviklet hen over weekenden i København. 10.000 meter hos herrer og kvinder løbes dog allerede fredag aften, mens de andre konkurrencer begynder lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce