Annonce
Leder

Endelig et positivt pressemøde – lad det ikke blive en sovepude

Selvom den kollektive danske psyke formentlig vil reagere vidt forskelligt på en positiv halvvejsmelding, så er situationen stadig så alvorlig og potentiel katastrofal, så mandagens positive pressemøde SKAL blive en belønning for hårdt arbejde – ikke en sovepude

Man har hungret efter det. Noget positivt, noget andet end ildevarslende uger og måneder, potentiel overbelastning af sundhedsvæsnet og uundgåelig død. Megen død.

Mandag aften kom det. I afmålt dosis. Danmarks statsminister Mette Frederiksen brugte ord som ”forsigtig optimisme”, da hun på sit seneste pressemøde til et endnu en gang nervøst ventede publikum, der holdt vejret, åbnede op for, at de seneste ugers historiske nedlukninger, ser ud til at have haft en positiv effekt på smittespredningen i Danmark.

Kurven er ved at flade ud, lød det, men så kom det vigtige men. KUN hvis vi fortsætter med at følge myndighedernes anvisninger om at blive hjemme og holde afstand. For det har langt størstedelen af landet gjort de seneste uger, og et par enkelte egoistiske fjolser, skal ikke overskygge det ualmindeligt opmuntrende i, at det danske folk som helhed fra det ene øjeblik til det andet har været i stand til at lægge deres liv om, vise samfundssind og sætte sig selv i anden række.

Det er alt andet lige ganske imponerende og fordrende for de kommende og udfordrende måneder.

Det er nu lys for enden af en lang og mørk tunnel, lød det videre fra statsministeren, der nu kigger frem mod, hvordan landet igen langsomt og forsigtigt kan lukkes op, måske på skift, så vi går i skole og på arbejde i hold, fortsat ikke færdes i den kollektive trafik i myldretiden, og fortsat holder afstand. Men der er udsigt.

Var det så for tidligt at stille sig op foran Danmarks befolkning og risikere, at folk nu ånder ud og begynder at slække på deres forsigtighed? Ja, det er jo en risiko, som statsministeren også måtte indrømme, men det må for guds skyld ikke blive tilfældet. For selvom den kollektive danske psyke formentlig vil reagere vidt forskelligt på en positiv halvvejsmelding, så er situationen stadig så alvorlig og potentiel katastrofal, så mandagens positive pressemøde SKAL blive en belønning for hårdt arbejde – ikke en sovepude.

Men med de seneste uger in mente, så er der ikke grund til at tro andet, end at det imponerende samfundssind fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce