Annonce
Livsstil

Endelig: Italiensk trattoria åbner på Banegårdspladsen

Holdet på Café Opera står klart fra torsdag 1. juni klokken 16. Foto: Jacob Vestervig

Den har ladet vente længe på sig, men nu er tiden endelig kommet. Café Opera åbner dørene torsdag eftermiddag.

Annonce

AARHUS: Siden Sydbank rykkede ud af lokalerne på Banegårdspladsen i september sidste år, har snakken gået på, hvad der mon kom i stedet i bygningen, hvor også Århus Stiftstidende holder til. Svaret kom i starten af året, da skiltet "Café Opera" blev hængt op, men så kom det næste spørgsmål. Hvornår åbner den? For måned efter måned har vinduerne været dækket af brunt malerpapir, selv om caféen stod færdigindrettet.

Indehaver Marianne Andersen, der også står bag naboen Café Stiften samt slik- og isbutikken Stiften Caramella rundt om hjørnet, har på samme måde stillet sig selv spørgsmålet, men kan nu endelig komme med et svar:

- Behandlingen i Bygningsinpektoratet har bare trukket ud og trukket ud, men nu kan vi omsider åbne torsdag 1. juni, siger hun til Århus Stiftstidende.

Marianne Andersen fortæller, at konceptet på Café Opera er gennemført italiensk.

- Jeg har selv rejst en del i Italien, hvor jeg er uddannet gelato-mester, og det var sådan, jeg fik smag for landets klassiske, gode mad. Og det er præcist det, jeg vil lave her. Et "trattoria", som er en mellemting mellem café og restaurant, hvor alle og enhver er velkomne, og hvor man kan få et fortrinligt måltid mad til okay penge. Navnet Opera skal ikke blot symbolisere, at vi er i Italien, men skal også få gæsterne til at føle, at de er her lige inden, de skal ind til en forestilling. Derfor er der for eksempel tykke tæpper på gulvene og dejlige, bløde stole, siger hun.

I køkkenet huserer den 26-årige køkkenchef Sofie Kristensen, der kommer fra en lignende stilling på Årslev Kro, dog med klassisk dansk mad i fokus.

- Jeg er en nørd i mit fag, og derfor kender jeg en masse til klassisk italiensk mad i forvejen. Og det er det, vi skal lave - ærlig mad lavet fra bunden af kvalitet og med en pivfræk finish og pyntning, der afspejler, at vi befinder os midt i byen, siger hun.

Café Opera slår dørene op torsdag klokken 16 og holder derefter åbent hver dag klokken 9-21 i køkkenet.

Navnet Opera skal ikke blot symbolisere, at vi er i Italien, men skal også få gæsterne til at føle, at de er her lige inden, de skal ind til en forestilling.

Marianne Andersen
Indehaver Marianne Andersen under operamasken, der som resten af indretningen skal foregive, at man er på vej til forestilling. Foto: Jacob Vestervig
Køkkenchef Sofie Kristensen (bagest) har assistance i køkkenet af vaskeægte italienske Vanessa Zirafi, der står for den autentiske pizzabagning. Foto: Jacob Vestervig
Bankboksen fra Sydbanks tid findes stadig i kælderen, men er nu blevet til vinkælder, viser barchef Sandra Bech Sørensen. Foto: Jacob Vestervig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce