Annonce
Debat

Endelig kommer Marselistunnelen: Det er aldrig for sent at blive klogere

"Det glæder mig, at regeringen endelig er med på at tage hul på den længe ventede Marselistunnelen. Projektet har været på tegnebrættet de seneste 20 år, så tiden er efterhånden moden til at gøre alvor af de gode hensigter", skriver Fatma Øktem. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Det glæder mig, at regeringen endelig er med på at tage hul på den længe ventede Marselistunnelen. Projektet har været på tegnebrættet de seneste 20 år, så tiden er efterhånden moden til at gøre alvor af de gode hensigter.

En tunnel under Marselis Boulevard styrker byens infrastruktur på en lang række områder, imens den aflaster Aarhus for tung og forurenende biltrafik.

Så sent som sidste år opfordrede jeg regeringen til at tage hul på Marselistunnelen som en del af genopretningen efter corona.

Annonce


Nu kan det kun gå for langsomt med at komme i gang med at styrke infrastrukturen i og omkring Aarhus.


Det anslås, at anlægsprojektet vil koste i omegnen af 2,7 milliarder kroner og tage op mod 10 år at etablere den 1,9 kilometer lange tunnel. Et projekt i den kaliber vil give beskæftigelse til mange mennesker og stimulere økonomien i årene fremover. Derfor er jeg også glad for, at regeringen endelig er klar til at tage fat på Marselistunnelen, der giver et markant og tiltrængt kvalitetsløft til infrastrukturen i Aarhus.

For Venstre er Aarhus en krumtap, når vi skal investere i fremtiden. Vi skal understøtte udviklingen af en by med en fantastisk beliggenhed ved skov og hav – og et fantastisk bymiljø, der tiltrækker mennesker fra hele Danmark og verden omkring os.

Jeg glæder mig også over, at regeringen lægger op til at udvide E45 mellem Aarhus S og Aarhus N og mellem Vejle og Skanderborg. Venstre har længe slået på tromme for at udvide E45. Det fremgår også af den gennemarbejdede infrastrukturplan, vi præsenterede for to år siden, mens vi sad i regering, men som socialdemokraterne hurtigt fejede af bordet efter valget.

Det er heldigvis aldrig for sent at blive klogere. Nu kan det kun gå for langsomt med at komme i gang med at styrke infrastrukturen i og omkring Aarhus.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Kojo Musah løber 29. hurtigste tid og er færdig ved OL

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Dansk Folkeparti mener: Vi er på vej fra slemt til værre i Skanderborg

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Annonce