Annonce
Aarhus

Endelig: Nu kører det for Aarhus Letbane

Endelig kan Aarhus finde ud af, hvordan det er at køre med letbanen. I anledning af godkendelsen fra Trafikstyrelsen kører letbanen gratis hele torsdagen. Foto: Flemming Krogh

Proppet med politikere og pressefolk kørte letbanen sin jomfrutur mellem Dokk1 og Aarhus Universitetshospital.

AARHUS: I tre måneder har tomme spøgelsestog kørt frem og tilbage i Aarhus.

Det fik en ende torsdag kl. 10.30, da teknik- og miljørådmand Kristian Würtz, regionsdirektør Bent Hansen, folketingsmedlemmerne Kim Christiansen (DF) og Jens Joel (S) samt en lang række andre politikere, embedsfolk, journalister, fotografer og kameramænd entrede letbanetoget og begav sig på en rejse mod Aarhus Universitetshospital i Skejby og en rejse ind i fremtidens kollektive trafiksystem i Aarhus og Østjylland.

Turen hertil har været lang og sej, og især de sidste tre måneder har det været op ad bakke for Aarhus Letbane.

Siden 23. september, da Trafikstyrelsen nægtede letbanen og Aarhus Kommune at køre med passagerer, har Aarhus Letbane kæmpet for at overbevise styrelsen om, at dens sikkerhedssystemer, vedligeholdelsesplaner og meget andet er i orden.

Annonce

Det blå stempel

En kamp, der sluttede onsdag aften, da styrelsen endelig gav letbanen det blå stempel.

- Det minder jo om en julekalender, hvor julemanden er blevet væk, gaverne forsvundet og der er mange andre problemer, som heldigvis løser sig, inden det bliver jul. Tre dage inden juleaften kom letbanen ud at køre. Det er en fantastisk dag, sagde Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen i sin tale, inden alle myldrede ind i toget.

Blandt passagererne var også letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, der ikke lagde skjul på, at de sidste tre måneder ikke har været de sjoveste i hans liv.

- Men vi har været et godt hold, der virkelig har stået sammen i modgangen, sagde Claus Rehfeld Moshøj.

Til årsskiftet forlader han Aarhus Letbane for at begynde i et nyt job som direktør for Rejsekortet.

- Og jeg er naturligvis meget, meget glad for, at letbanen kom ud at køre, inden jeg er væk. Alt andet ville have været en flad fornemmelse, sagde Claus Rehfeld Moshøj.

Den, der har lyst til at prøvekøre letbanen, kan bare stige på. Hele tordagen kører letbanetogene gratis mellem Aarhus H og universitetshospitalet i Skejby.

Alle 12 stationer kan benyttes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce