Annonce
Sport

Endnu en Århus-fløj rykker til Sønderborg

Tobias Torpegaard Møller fortsætter karrieren i Sønderjyske, når hans kontrakt med Århus Håndbold udløber til sommer. Foto: Ole Nielsen
Tobias Torpegaard Møller har skrevet under på en toårig aftale med Sønderjyske, der kom med et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

HÅNDBOLD: Efter tre år i Aarhus pakker Tobias Torpegaard Møller til sommer sine ejendele ned og rykker håndboldkarrieren til Sønderborg. Den 29-årige venstre fløj har sat sin underskrift på en toårig aftale med stort satsende Sønderjyske, der tidligere på ugen offentliggjorde en anden Århus-fløj i sin fold, Nikolai Vinther.

- Det er en klub, der er blevet bedre og bedre de seneste år, og som har en ambition om at være med, hvor det hele er lidt sjovere, siger Tobias Møller.

- Jeg synes, at de har en god blanding af talenter og erfarne spillere. Jeg spillede selv sammen med Jon Andersen, da jeg var i GOG. Jeg synes, at det er fedt, at de har været i stand til at trække en spiller som ham til Sønderjyske, og jeg håber, at jeg kan være med til at give noget af min erfaring videre til ham og nogle af de andre unge spillere, som de har i klubben, siger fløjspilleren.

I sin tid i Århus Håndbold har han været brugt som både fløj og playmaker, og selvom kontrakten i Sønderjyske primært er knyttet til hans evner som fløj, så håber han, at fortsat kan få lov til at komme med input og bidrage med sine tanker omkring spillet andre steder på banen.

- Jeg kan godt lide at være med i den del og bidrage med mine egne tanker. Jeg tager til Sønderjyske som fløjspiller, hvor jeg ser frem til at blive førstevalg. Det er i hvert fald sådan, at jeg har fået det fremlagt, siger Tobias Møller, der i Århus har skulle deles om spilletiden med Fredrik Schilling.

Udover det sportslige har det også været et plus, at han og kæresten er kommet tættere på familien ved at rykke sydpå. Samtidig håber han, at han, ligesom i Aarhus, kan komme til at bruge sin uddannelse i Idræt og Sundhed. Ved siden af håndbold i Aarhus har han fungeret som fysisk træner for håndboldlinjen på ESAA, ligesom han har været fysisk ansvarlig for Århus Håndbolds U19-hold.

- Vi har ikke set så meget på den del endnu, men jeg håber, at jeg kan finde et sted dernede, hvor jeg kan bruge min uddannelse. Det er efterhånden over to år siden jeg blev færdig med min kandidat, så den vil jeg gerne gøre brug af, siger fløjspilleren.

Tobias Møller kom til Århus Håndbold i sommeren 2017 fra GOG.

Annonce

Blå bog

Tobias Torpegaard Møller

Position: Venstre fløj

Født: 4. februar 1990 (29 år)

Højde: 182 cm.

Vægt: 80 kg

Landskampe: 3 A-landskampe

Tidligere klubber: GOG, Aalborg Håndbold og Århus Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce