Annonce
Byudvikling

Endnu en Århus-historie? Læser undrer sig over spøjst placeret pæl

På hjørnet af Stockholmsgade og Hasle Ringvej står denne stele, som sådan en pæl hedder i fagsprog. Placeringen undrer en læser. Privatfoto
Hvad er meningen, spørger læser om placeringen af en pæl i Aarhus. Kommunen forklarer, at løsningen ikke er helt hensigtsmæssig.
Annonce

AARHUS: De seneste år har der været adskillige eksempler på spøjse, mystiske eller direkte mærkværdige placeringer af lygtepæle, skilte og elskabe i Aarhus.

Forklaringerne har været vidt forskellige, men i tilfældet med en lygtepæl på Søren Frichs Vej måtte kommunen erkende, at det var helt galt, at den var placeret midt på fortovet, og den blev siden flyttet.

Med eksemplerne i baghovedet fik Århus Stiftstidende for nyligt en henvendelse fra en læser, der ikke helt kunne forstå placeringen af to pæle ved en trappe, der leder ned til en tunnel.

Er det endnu en Aarhus-historie, spurgte læseren, der vedhæftede to billeder.

Det har vi nu forsøgt at spørge kommunen til.

De to pæle er helt præcist placeret i toppen trappen, der leder ned til tunnelen på hjørnet af Stockholmsgade og Hasle Ringvej.

Især den ene virker noget malplaceret, da den står i vejen for trappen.

Privatfoto

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune forklarer, at de er sat op i forbindelse med et anlægsprojekt i bunden af Stockholmsgade, der har stået på i lang tid.

Annonce

Ikke helt hensigtsmæssigt

- Stelerne er opsat i forbindelse med, at vejen er blevet lukket, og der i stedet er etableret en vendeplads for at sikre, at bilister ikke kommer til at bakke ned ad trappen ved et uheld, lyder forklaringen.

Det er dermed helt bevist, at de er placeret, hvor de er, men derfor kigger man alligevel på en anden placering.

- Medarbejderen, der har overtaget ansvaret for projektet her i efteråret, har bedt rådgiveren på projektet om at kigge på en anden placering af stelen, eller om den vil kunne undlades, da den ene stele ved de to ”slidsker” ikke står helt hensigtsmæssigt, lyder det videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce