Annonce
Sport

Endnu en Aarhus United-spiller tager til udlandet: Ung bagspiller skal hjælpe fransk hold

Maria Berger Wierzba nåede at score tre mål i kvindeligaen inden skiftet til den bedste franske liga. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Forleden kunne Aarhus United offentliggøre, at stregspiller Annika Meyer efter denne sæson rejser til Tyskland, og fredag kom turen så til den 18-årige bagspiller Maria Berger Wierzba, der med øjeblikkelig virkning er skiftet til Toulon.

HÅNDBOLD: Der har for alvor været gang i svingdøren i Aarhus United den seneste tid.

Mens klubben både har haft travlt med at præsenterer forlængelser og tilgange, er det også for nylig blevet til et skifte til udlandet for stregspiller Annika Meyer.

Nu følger den 18-årige playmaker Maria Berger Wierzba så trop, da også hun har fået muligheden for at rejse udenlands.

Mens Meyers skifte først træder i kraft efter den igangværende sæson, har Berger Wierzba omvendt straks pakket kufferten, da skiftet til franske Toulon Saint-Cyr Var er sket med øjeblikkelig virkning.

Annonce

Gået vanvittigt hurtigt

Den unge bagspiller har blot været en del af Aarhus Uniteds førstehold i et halvt års tid, hvor det er blevet til syv kampe i den bedste danske række, men den franske klub har altså alligevel set sit snit til at hente Berger Wierzba til.

- Det er gået vanvittigt hurtigt. Jeg blev kontaktet af den franske klub i tirsdags. De har fået en del skader blandt deres bagspillere. De starter om kort tid kvalifikationsspillet i ligaen. Derfor har de brug for ekstra spillere, fortæller den unge århusianer på klubbens Facebook-side.

At valget er faldet på lige netop Maria Berger Wierzba kan måske også skyldes, at klubben i forvejen har en Berger Wierzba på kontrakt, nemlig storesøster Anna Berger Wierzba, der tog turen til Frankrig i sommeren 2020.


Nu går turen til Frankrig, men det er ingen hemmelig Aarhus United altid vil være min klub. Jeg har også et ønske om, at komme tilbage og spille for klubben igen. I første omgang har jeg lavet en aftale med Toulon, for resten af denne sæson og sæsonen 21/22.

Maria Berger Wierzba


Maria Berger Wierzba fortæller ved samme lejlighed, at hun har haft gode snakke med cheftræner Heine Eriksen om skiftet, og lægger desuden vægt på, at Aarhus United altid vil være hendes klub.

Annonce

Imponerende ærgerrighed

Netop cheftræner Heine Eriksen står i de næste dage overfor et par afgørende kampe i den danske kvindeliga, hvor Aarhus United skal forsøge at sikre sig en plads i top otte og dermed en billet til årets slutspil.

Her kunne Maria Berger Wierzba have været en ekstra mulighed for Eriksen, men cheftræneren udtrykker stor forståelse for valget.

- Jeg har altid været imponeret af Marias ærgerrighed og stræben efter at blive bedre. Jeg bakker hende fuldstændig op i denne beslutning. Det er ærgerligt for Aarhus United, at vi mister en spiller på nuværende tidspunkt, men når en ung spiller får et tilbud som dette, så kan man ikke sige nej. Så skal man ud at prøve sig selv af, siger Heine Eriksen.

Eriksen påpeger dog samtidig, at han føler sig overbevist om, at Maria Berger Wierzba på et tidspunkt vil komme forbi Aarhus United.

Søndag spiller de århusianske kvinder den første af to afgørende kampe, når en udebanetur til Holstebro venter, før de onsdag tager imod Ajax København hjemme i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce