Annonce
Bakken Bears

Endnu en amerikaner forlader Bears: Ingen plan om erstatning

Glenn Cosey nåede blot otte kampe for Bakken Bears. Arkivfoto: Kim Haugaard
Glenn Cosey, der kom til Bakken Bears så sent som i oktober, har i gensidig aftale med klubben fået ophævet sin kontrakt.

BASKETBALL: Det er ganske ædrueligt at konstatere, at det ikke var nogen succes, da Bakken Bears i begyndelsen af oktober hentede den amerikanske duo Glenn Cosey og Erik McCree.

Sidstnævnte bad om at få sin kontrakt ophævet efter to uger mens Glenn Cosey tirsdag i fælles forståelse med klubben rev sin kontrakt over.

Guarden nåede dermed blot otte kampe for den danske mester.

- Vi kan jo nok ikke påstå, at det var en bragende succes, siger Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, ovenpå Coseys farvel.

- Han kom til os og bad om at få sin kontrakt ophævet, og i en fælles forståelse af, at det ikke helt har fungeret som vi have håbet, er vi gået med til det.

- Hvad Erik McCree angår, så gav han det ikke engang chancen. Men vi forsøgte at få det til at fungere med Glenn, men vi kunne ikke rigtig få det til at køre spillemæssigt. Han har gode statistikker i den danske liga, men i Champions League-kampene lykkedes han af forskellige grunde ikke.

- Men det betyder ikke, at de to er dårlige spillere. Det er svært at komme midt i sæsonen, siger Michael Piloz.

De to blev hentet efter Champions League-kvalifikationen blev sikret i stedet for profilerne Justin Dentmon og DeVaughn Akoon-Purcell, der var hentet ind på korte (og dyre) kontrakter for at sikre kvalifikationen.

Den model overvejer klubben nu om skal gentages næste år.

- Vi havde en overordnet mission om at være så skarpe som muligt i september for at kvalificere os til Champions League, og den mission lykkedes. Men vi vidste også, at der var en risiko for, at det hold, vi endte med at have i Champions League, ikke var lige så stærkt.

- Måske er taktikken næste år at hente spillere, der er på 88 procent af Akoon-Purcell og Dentmons niveau for at lade dem spille hele sæsonen. Det må vi kigger på, siger Michael Piloz.


Det efterlader os blot med 11 mand, hvilket ikke er verdens største trup.

Michael Piloz


Annonce

Afløser?

Afgangen af Glenn Cosey skaber et hul i Bears-truppen, der ikke umiddelbart bliver lukket.

- I teorien havde vi en amerikaner for meget, da én altid skulle sidde over i den danske liga - det er vi fri for nu og får dermed mere spillemæssig harmoni i truppen.

- I princippet har vi jo hentet Coseys afløser i Adama Darboe (der ankom i november, red.) men det efterlader os stadig blot med 11 mand, hvilket ikke er verdens største trup.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi henter en amerikaner, men finder vi en spiller med det rigtige pas slår vi måske til. Der sker en hel masse på markedet lige nu på grund af verdenssituationen. Vi får tilbudt rigtig mange spillere, så vi må se, hvad der sker, men der skal være en større mening med det som for eksempel at skrive en kontrakt på halvandet år, siger Michael Piloz.

Bakken Bears, uden Glenn Cosey, møder onsdag Horsens IC i Basketligaen.

Bakken Bears-truppen

Guards: Adama Darboe, QJ Peterson, Thomas Lærke, Anton Harbo

Forwards: Darko Jukic, Ryan Evans, Tylor Ongwae, Morten Sahlertz, Magnus Møllgaard, DeShawn Stephens

Center: Michael Diouf

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce