Annonce
Aarhus

Endnu en bil beslaglagt: Vanvidsbilist kørte 129 km/t på Strandvejen

Skiltningen er tydelig på Strandvejen i Aarhus - max. 60 km/t. Alligevel valgte en bilist mandag aften at blæse afsted med 129 km/t. Bilen han kørte er nu beslaglagt. Foto: Google Street View
Bilen blev efterfølgende beslaglagt i Brabrand. Det er derimod endnu uvist, hvem der kørte bilen, men vedkommende står til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

AARHUS: Østjyllands Politi beslaglagde mandag aften endnu en bil, efter at en bilist på Strandvejen i Aarhus blev målt til en fart på 129 km/t på en strækning, hvor man højst må køre 60 km/t.

Den voldsomme fartoverskridelse fandt sted lidt over klokken 23.

Da fartgrænsen dermed var overskredet med mere end 100 procent, bliver det betegnet som vanvidskørsel, hvilket betyder, at bilen kan beslaglægges.

Annonce

En patrulje kørte derfor til den adresse i Brabrand, som bilen hører til. Den holdt da også parkeret på stedet.

Politiet traf to mænd på adressen, men ingen af dem, ville fortælle, hvem der havde kørt bilen, og det var i første omgang ikke muligt med sikkerhed at fastslå, hvem føreren var. Det ændrede dog ikke ved, at bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Ejeren af bilen, en 39-årig mand, protesterede, og det vil i sidste ende være rettens afgørelse, om bilen skal konfiskeres.

Østjyllands Politi undersøger nu sagen nærmere for at slå fast, hvem der var fører af bilen, da forseelsen også betyder en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Fart på eller uden kørekort

Østjyllands Politi har de seneste par uger beslagte et større antal køretøjer.

I fredags gik det ud over en motorcyklist, der blev målt til at have kørt med 143 km/t på vejen ud for Ikea i Skejby - en strækning, hvor højeste tilladte hastighed er 70 km/t.

Østjyllands Politi beslaglagde tre biler 23. april på Djursland. Først kiggede politiet diskret med, da to unge mænd, kørte gaderæs på Færgevejen i Ebeltoft kørte gaderæs. Bagefter fik begge førere af bilerne inddraget deres kørekort og beslaglagt deres biler.

Samme dag kunne en 27-årig mand fortælle konen, at hendes bil var blevet beslaglagt, efter at en ATK-operatør i en fotovogn havde målt manden til at køre 102 km/t i Trustrup på Djursland, hvor højeste tilladte hastighed er 50 km/t.

To dage forinden måtte en bilist vinke farvel til den bil, han havde købt bare 12 timer i forvejen, da han blev taget i at køre bil, selvom han er frakendt kørekortet. Da det er sket flere gange inden for en kortere periode, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce