Annonce
Aarhus

Endnu en bilbrand i det vestlige Aarhus i nat: Er der en sammenhæng?

Bilen her - ved Trillegården - er seneste offer i en serie af bilbrande i det vestlige Århus den seneste uge. Foto: Christian Dahlerup
Natten til søndag udbrændte en bil i Trillegården. Det er den femte bilbrand i det vestlige Aarhus i løbet af den seneste uge.

AARHUS: For femte gang i løbet af en uges tid var der natten til søndag omkring klokken 04.45 brand i en bil i det vestlige Aarhus. Denne gang var det i Trillegården, at en bil udbrændte.

Østjyllands Politi efterforsker branden og mener umiddelbart ikke, at den seneste bilbrand har nogen sammenhæng med ugens øvrige af slagsen.

Rækken af brande startede natten til søndag for en uge siden, hvor der først udbrændte en bil på Sandkåsvej. En times tid senere var den gal på Langkærvej i Tilst, hvor mindst fem biler udbrændte og flere derudover blev skadet.

Annonce
Foto: Christian Dahlerup

Usædvanligt mange brande

Natten til tirsdag bredte ilden fra en brændende bil på Trige Centervej sig til de omkringstående, så i alt ni biler mere eller mindre udbrændte.

Torsdag aften var det så på Gudrunsvej i Gellerup, at en bil blev antændt og udbrændte.

Østjyllands Politi efterforsker, om der er en sammenhæng mellem de usædvanligt mange bilbrande men vurderer altså ikke, at den seneste i Trillegården kan forbindes med de øvrige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce