Annonce
Aarhus

Endnu en bygning rives ned: Kollegium i Gellerup skal forvandles til et attraktivt kvarter med byhuse

Aarhus Kommune overtog kollegiet tilbage i 2014, hvor den havde planer om at rive det ned. Det skete ikke, men nu er det igen planen, efter AP Pension fik lov til at købe det. Foto: Axel Schütt
Det gamle Hejredalskollegium i Gellerup skal rives ned, og området forvandles til et grønt kvarter med byhuse. AP Pension har købt kollegiet af Aarhus Kommune og vil i stedet forvandle området fra 'forfaldent betonkollegium' til et attraktivt kvarter.
Annonce

AARHUS: Der skal stå 75 byhuse af høj kvalitet i stedet for et gammelt kollegium.

Det er i hvert fald planen, ifølge AP Pension, der netop har vundet udbuddet om kollegiet og det omkringliggende kvarter.

Aarhus Byråd besluttede onsdag aften at imødekomme AP Pensions ønske om at købe det gamle Hejredalskollegium i Gellerup.

- Områdets børn og unge skal have tændt gnisten i deres øjne. De skal have de samme muligheder og drømme som resten af byens børn og unge. Derfor glæder det mig, at AP Pension ser potentialet i Gellerup. Det er tydeligt, at de har fokuseret på nogle af de kvaliteter, bydelen allerede rummer, og dermed skaber vi sammen bedre forudsætningerne for områdets børn og unge, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

I 2014 skrev Århus Stiftstidende ellers om, at Aarhus Kommune havde overtaget kollegiebygningen med henblik på at rive den ned. Det skete, fordi Hejredalskollegiet i en længere årrække havde haft store problemer med at leje de ellers billige værelser ud.

Nedrivningen skete dog aldrig, men nu er planen altså at gennemføre den nedrivning og forvandling, som AP Pension har fremlagt.

På billedet er området ved Hejredalskollegiet markeret med orange. Foto: Visualiseringer
Annonce

Fokus på bæredygtighed

AP Pension lægger op til en transformation af området fra 'betonkollegium til et grønt boligområde i tegl.'

- Vi har fokus på social bæredygtighed og mener, at den blandede by med almene boliger og vores byhuse understøtter diversiteten i området og samlet set giver en mere robust by, siger Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

Han forventer, at de nye lejeboliger bliver yderst attraktive for eksempel for den unge børnefamilie.

Det er visionen at skabe mindre kvarterer med et varieret udtryk, som bliver bundet sammen af store og små grønne haver. Det grønne miljø mellem husene skal være områdets kendetegn med grobund for et stærkt naboskab.

AP Pension investerer med bæredygtighed for øje. Derfor er det målet, at kvaliteten af de 75 byhuse i to og tre etager bliver så høj, at de opnår Svanemærket eller DGNB-certificering. For at nå målet arbejdes der på, at projektet opføres med træ som bærende konstruktion, så CO2 forbruget til byggeriet nedsættes.

Sådan ser visualiseringerne ud for det nye område. Det gamle betonkollegie er her erstattet med cirka 75 byhuse. Foto: Visualiseringer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce