Annonce
Aarhus

Endnu en chef er færdig hos Teknik og Miljø

Centerchef Claus Nickelsen er nu også fortid i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Hans fratræden kommer i direkte forlængelse af fyringen af direktøren i Teknik og Miljø, Erik Jespersen, i sidste uge. Foto: Axel Schütt.

Centerchef Claus Nickelsen fratræder i Teknik og Miljø som en konsekvens af den seneste revisionsundersøgelse i den skandaleramte afdeling. Sagen kommer i kølvandet på sidste uges fyring af direktøren, Erik Jespersen.

Annonce

AARHUS: Endnu en chef er færdig i kommunens afdeling for Teknik og Miljø.

Det er chefen for Center for Miljø og Energi, Claus Nickelsen, der fratræder sin stilling.

Magistraten har på sit møde mandag godkendt, at ledelsen i Teknik og Miljø indgår en aftale med Claus Nickelsen om, at han fratræder sin stilling som centerchef.

Center for Miljø og Energi arbejder med opgaver inden for byggesagsbehandling, natur- og miljøforvaltning, varmeforsyning, affald og klima.

Annonce

Ingen kommentar

Stadsdirektør Niels Højberg, der også er fungerende teknisk direktør, ønsker ikke at komme nærmere ind på baggrunden for, at man nu forhandler en fratrædelsesaftale med endnu en chef.

- Det hverken kan eller må jeg udtale mig om, siger han.

Annonce

Børn og kreditkort

Avisen kortlagde i januar 2017 på baggrund af en aktindsigt, hvordan chefer i dele af Teknik og Miljø fik ansat deres egne børn som studentermedhjælpere, Her toppede Claus Nickelsen, hvis tre børn i perioden fra 2009 - 2015 i alt i syv perioder var ansat enten i chefens egen afdeling eller i en anden afdeling i Teknik og Miljø.

Claus Nickelsen fik siden en skriftlig påtale for det forhold - af den nu fyrede direktør, Erik Jespersen.

Ifølge avisens oplysninger er det forhold en del af baggrunden for, at politikerne i magistraten har mistet tilliden til Claus Nickelsen som centerchef.

Derudover spiller det ifølge avisens oplysninger i høj grad også ind, at den seneste Ernst & Young-undersøgelse har afdækket, at der ikke har været helt styr på bilagene i forbindelse med centerchefens brug af et kommunalt kreditkort.

Annonce

Chefer ryger ud på stribe

Med den seneste fratræden har Teknik og Miljø i løbet af det seneste halve år taget afsked med to af sine fire centerchefer og med direktøren.

I Center for Byens Anvendelse fratrådte centerchef Claus Pedersen i november 2016 og blev siden bortvist. Det skete efter, at først avisen og siden revisionsfirmaet Ernst & Young havde kulegravet hans ledelse af afdelingen.

I sidste uge kom turen så til direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen, der blev fyret, efter at en ny undersøgelse fra Ernst & Young viste, at direktøren ikke havde reageret og handlet som han burde i forhold til Claus Pedersen.

Annonce

Ny HR-afdeling med ny chef

Derudover har den seneste Ernst & Young-undersøgelse resulteret i, at økonomichef i Teknik og Miljø, Michael Johansson, har fået en såkaldt tjenstlig tilrettevisning, der tydeliggør hans arbejds- og ansvarsområder.

Endelig har HR-chefen i Teknik og Miljø, Hanne Thalund, fået en skriftlig påtale. Samtidig har politikerne besluttet, at sagen får organisatoriske konsekvenser for Teknik og Miljøs HR-afdeling. Den skal nu referere direkte til direktøren - og ikke som i dag til økonomichefen.

- Vi starter forfra med HR-afdelingen, sætter mere fokus på HR-arbejdet, og sætter på sigt en ny HR-chef i spidsen for arbejdet, siger Niels Højberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce