Annonce
Sport

Endnu en landsholdsspiller stopper i Aarhus United: Hun er simpelthen for dyr at beholde

Martina Thörn takker af i Aarhus United efter to sæsoner i klubben. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Inden for blot et par uger har Aarhus United måtte sige farvel til to landsholdsspillere.

HÅNDBOLD: Sidste uge skrev avisen om, at den unge islandske landsholdsspiller Thea Sturludóttir forlod Aarhus United med øjeblikkelig virkning.

Nu mister klubben klubben endnu en landsholdsspiller i form af den erfarne svenske målvogter Martina Thörn til sommer. Hendes kontrakt udløber, og under samtaler om en mulig forlængelse stod det klart, at det ville blive for dyrt at holde på den svenske profil i målet.

- Efter vores økonomiske kamp for overlevelse i efteråret, er tiden ikke til at forlænge med en spiller med Martinas CV og deraf følgende lønomkostning. Vi er nødt til at se på helheden og leve op til vores beslutning om at være en bæredygtig klub, fortæller Mads H. Winther, adm. direktør i Aarhus United i en pressemeddelelse.

Annonce

Fokus på Aarhus United

I snart to sæsoner har 30-årige Martina Thörn været en vigtig del af Aarhus United og den udvikling til næste niveau, som klubben har taget frem mod at blive etableret som slutspilshold. Nu er tiden til et skifte til et formodentligt yngre og billigere alternativ på målmandsposten.

- Det blev egentlig ret hurtigt i forløbet klart for os alle, at Martina skal videre, og at vi skal finde en ny målmands-makker til Nora Persson. Det er en helt naturlig udvikling, og vi har alle givet håndslag på, at vi i Aarhus United sammen vil kæmpe en vis del ud af bukserne for at komme i slutspillet igen i år, siger Mads H. Winther.


I vores opbygning af næste sæsons hold har vi i et stykke tid været klar over, at vi potentielt nok skulle skifte på den ene målmands-post, hvilket vi løbende og grundigt har arbejdet på. Aftalen er på plads, og vi regner med, at vi kan offentliggøre yderligere senere på ugen.

Mads H. Winther


Sådan lyder meldingen også fra målvogteren selv. Hun skal fortsat kæmpe for hendes landsholdsplads i hendes kommende klub, men holder fokus på Aarhus United og det kommende slutspil, som klubben formodentlig er en del af.

- Jeg har nydt og nyder tiden i Aarhus. Både byen, klubben og holdet har været super godt for mig. Jeg tog til Aarhus for at spille mig ind omkring det svenske landshold, og det lykkedes med en udtagelse til VM i Japan, der har været et stort lyspunkt i min karriere. Jeg vil fortsat kæmpe for landsholdspladsen i min kommende klub, men først vil jeg gøre alt for, at vi kommer i slutspillet igen i år, og sikre at min tid i Aarhus United bliver afsluttet på bedste vis, siger Martina Thörn

Annonce

Afløser er fundet

Cheftræner for Aarhus United, Heine Eriksen, har været meget tilfreds med sin målvogter, der har været med til at skabe fundamentet på holdet.

- Martina blev hentet til Aarhus United med det klare formål at få noget rutine og erfaring ind på holdet. Den del er lykkes til fulde, og derudover har Martina med sin professionelle tilgang til træningen været en vigtig faktor i at styrke en stærk træningskultur yderligere, siger Heine Eriksen.

Arbejdet med at finde en afløser til Martina Thörn har været i gang længe ifølge klubben. Afløseren er fundet, og klubben forventer at kunne melde noget nyt ud inden længe om den fremtidige målmandskonstellation på holdet.

- I vores opbygning af næste sæsons hold har vi i et stykke tid været klar over, at vi potentielt nok skulle skifte på den ene målmands-post, hvilket vi løbende og grundigt har arbejdet på. Aftalen er på plads, og vi regner med, at vi kan offentliggøre yderligere senere på ugen, siger Mads H. Winther.

Aarhus United spiller næste gang onsdag 20. januar på udebane mod Silkeborg-Voel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce