Annonce
AGF

Endnu en midtbanespiller væk for AGF: Adama Guira skifter til Hong Kong

Adama Guira skal ikke længere spille i AGFs hvide trøje. Foto: Ole Nielsen
Adama Guira nåede 55 kampe for AGF. I fremtiden skal han tørne ud for R&F Soccer Limited, der spiller i Hong Kong Premier League.

FODBOLD: Mandag solgte AGF Jens Stage til FCK. Tirsdag sagde klubben farvel til endnu en spiller fra den midterste akse. Tidligere på sommeren åbnede AGFs sportschef, Peter ”PC” Christiansen, op for, at Adama Guira var fri til at forlade de hvide, hvis han ønskede det.

- Hvis han synes, han spiller for lidt, kan det da godt være, at vi skal åbne en dialog omkring det, sagde PC til avisen.

Der er noget, der tyder på, at Adama Guira tog imod opfordringen. Han skulle i hvert fald ikke bruge mere end to uger på at finde sig en ny arbejdsgiver.

Rygterne om et skifte til kinesisk fodbold har svirret i en uges tid, men tirsdag formiddag blev det officielt. Den burkinske landsholdsspiller er nu spiller i Hong Kong-klubben R&F Soccer Limited, der er en satelitklub til Guangzhou R&F fra den kinesiske Super League.

- Adama har fået muligheden for et nyt og lidt mere eksotisk eventyr, og det ville vi ikke stå i vejen for. Han har fra dag ét været en spiller, vi altid har kunnet regne med og som altid smøgede ærmerne op, når der kræves lidt ekstra. Vi ønsker Adama held og lykke på vejen videre og med de nye udfordringer, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen til agf.dk

Adama Guira skiftede til AGF i 2017. Han kom til klubben fra franske Lens og har tidligere været i Sønderjyske. Den 31-årige midtbanespiller nåede 55 kampe for AGF. Ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger er han solgt for 500.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce