Annonce
112

Endnu en nat med brande i Aarhus V - men det er stilnet lidt af

Der er stadig uroligheder og brandstiftelse i det vestlige Aarhus, men ifølge en indsatsleder fra brandvæsnet er det blevet mindre på tredjedagen. Foto: Local Eyes
Selvom Østjyllands Brandvæsen for tredje nat i træk var ude til brande i containere i det vestlige Aarhus, så er det ikke så slemt som de andre nætter.

AARHUS: For tredje nat i træk har Østjyllands Brandvæsen været ude til brande i containere i det vestlige Aarhus. Det skriver TV2 Østjylland.

Til tv-stationen fortæller indsatsleder Jesper Hansen, at første brand var i en container, hvor de tidligere havde været ude, og at de knapt var kommet hjem, før de måtte af sted igen. Indsatslederen vurderer dog, at brandene er begyndt at stilne af.

- Enten har dem, der syntes, det var sjovt at stikke ild til ting mistet interessen for det. Eller også har politiets og kommunens forebyggende indsats derude båret frugt, siger Jesper Hansen altså til TV2 Østjylland.

Brandene er de seneste i flere dages uroligheder og ildspåsættelser i den vestlige del af byen. Udover de mange udrykninger fra Østjyllands Brandvæsen har Østjyllands Politi været massivt til stede i området, ligesom visitationszonen, som dækker en stor del af byen fra Silkeborgvej og Nørre Allé i den sydlige del af byen til Herredsvang og flere andre området nord for Ringvejen.

Derudover lukkede politiet et klubhus for en bandegruppering, hvilket gav anledning til en del uro, hvor også afbrændingerne startede. Derfor er også politiets mobile politistation rykket ud til området.

- Vi arbejder med en række forskellige tiltag for at lægge låg på den verserende konflikt og øge trygheden i området. Vi har løbende kontakt med borgere i området via vores mobile politistation, og vi har også en målrettet indsats for de unge i området for at forebygge, at de unge i området bliver involveret i bandemiljøerne, siger Martin Løye, der er politiinspektør ved Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce