Annonce
112

Endnu en nat med brande i Aarhus V - men det er stilnet lidt af

Der er stadig uroligheder og brandstiftelse i det vestlige Aarhus, men ifølge en indsatsleder fra brandvæsnet er det blevet mindre på tredjedagen. Foto: Local Eyes
Selvom Østjyllands Brandvæsen for tredje nat i træk var ude til brande i containere i det vestlige Aarhus, så er det ikke så slemt som de andre nætter.

AARHUS: For tredje nat i træk har Østjyllands Brandvæsen været ude til brande i containere i det vestlige Aarhus. Det skriver TV2 Østjylland.

Til tv-stationen fortæller indsatsleder Jesper Hansen, at første brand var i en container, hvor de tidligere havde været ude, og at de knapt var kommet hjem, før de måtte af sted igen. Indsatslederen vurderer dog, at brandene er begyndt at stilne af.

- Enten har dem, der syntes, det var sjovt at stikke ild til ting mistet interessen for det. Eller også har politiets og kommunens forebyggende indsats derude båret frugt, siger Jesper Hansen altså til TV2 Østjylland.

Brandene er de seneste i flere dages uroligheder og ildspåsættelser i den vestlige del af byen. Udover de mange udrykninger fra Østjyllands Brandvæsen har Østjyllands Politi været massivt til stede i området, ligesom visitationszonen, som dækker en stor del af byen fra Silkeborgvej og Nørre Allé i den sydlige del af byen til Herredsvang og flere andre området nord for Ringvejen.

Derudover lukkede politiet et klubhus for en bandegruppering, hvilket gav anledning til en del uro, hvor også afbrændingerne startede. Derfor er også politiets mobile politistation rykket ud til området.

- Vi arbejder med en række forskellige tiltag for at lægge låg på den verserende konflikt og øge trygheden i området. Vi har løbende kontakt med borgere i området via vores mobile politistation, og vi har også en målrettet indsats for de unge i området for at forebygge, at de unge i området bliver involveret i bandemiljøerne, siger Martin Løye, der er politiinspektør ved Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bears har en amerikaner i overskud

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce