x
Annonce
Udland

Endnu en person er død af coronavirus i Italien

Reuters Tv/Reuters
En italiensk kvinde er som den anden europæer på få timer død efter at være blevet smittet af coronavirus.

Blot få timer efter at den første europæer - en italiensk mand - døde som følge af coronavirus, har endnu en person mistet livet på grund af virusset.

Annonce

Det oplyser det italienske nyhedsbureau Ansa på baggrund af unavngivne kilder fra sundhedsmyndighederne.

Der er tale om endnu en italiener - nærmere bestemt en italiensk kvinde fra den nordlige italienske region Lombardiet. Det skriver Ansa.

I alt er der nu registreret 30 tilfælde af coronasmitte i det nordlige Italien.

Det var en 77-årig italiensk mand fra Veneto-regionen, der sent fredag mistede livet på grund af virusset. Regionen grænser op til Lombardiet.

Manden blev den første europæer, der døde på grund af virusset.

De italienske myndigheder beordrede fredag skoler, barer og andre offentlige steder lukket i ti byer i det nordlige Italien.

Over 50.000 personer blev bedt om at blive hjemme i de berørte områder.

Offentlige begivenheder såsom gudstjenester, karnevaler og sportsbegivenheder er også blevet aflyst den kommende uge.

Det smitsomme coronavirus har hidtil kostet over 2300 personer livet i Kina. Det fortsætter stadig med at sprede sig over hele verden.

De seneste to døgn er antallet af smittede steget drastisk i Sydkorea. Det er det hårdest ramte land uden for Kina.

Indtil videre har over 30 lande bekræftet tilfælde af virusset. Virusset har sit epicenter i den kinesiske storby Wuhan i Hubei-provinsen.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, advarede fredag om, at muligheden for at inddæmme coronavirusset på globalt plan er ved at svinde ind.

- Selv om muligheden for at inddæmme virusset svinder ind, så har vi stadig en chance for at begrænse smitten.

- Hvis ikke vi gør det, hvis vi forspilder muligheden, så vil vi få et alvorligt problem, lød det fra WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce