x
Annonce
Aarhus

Endnu en pris til Stiften-journalist

Med til prisen følger også en pengepræmie på 50.000 kroner. Det er Morten Svith til venstre og redaktionschef Thomas Nielsen-Grøn til højre. Foto: Erhvervsjournalistprisen

Århus Stiftstidendes journalist Morten Svith har vundet Erhvervsjournalistprisen for sine historier om Teknik og Miljø.

AARHUS: Det er blevet kaldt en af de største skandaler i dansk kommunalhistorie, og gennem sit arbejde har Morten Svith afdækket flere tvivlsomme og endda ulovlige forhold i Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø. Tirsdag aften fik Morten Svith så en pris mere til samlingen - Erhvervsjournalistprisen.

- Han har skabt fokus på en historie, der ville have vakt langt større opsigt, hvis den havde udspillet sig i København, og sikrede sig en klar vinderposition ved afstemningen, lød det fra Henrik Tüchsen, der er redaktionschef hos Watch Medier.

Prisen er stiftet af analyse- og konsulenthuset Aalund og med den følger også 50.000 kroner. Erhvervsjournalistprisen er særlig, fordi det er en afstemning blandt 470 danske erhvervsjournalister, hvor flertallet altså havde stemt på Morten Svith. Bland begrundelserne lød blandt andet:


  • Forbilledligt journalistisk graverarbejde.
  • Leverer stærk traditionel, undersøgende lokaljournalistik på andre præmisser end de andre store medier.
  • Fremragende journalistisk arbejde på et medie, der mandskabsmæssigt er skåret ned til sokkeholderne.

Tidligere på året har Morten Svith vundet Spadestiksprisen og været nomineret til årets Cavlingpris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Annonce