Annonce
Debat

Endnu en sommer uden Northside: Man må ikke glæde sig over andres ulykke, men ...

"Der er ikke så meget godt at sige om coronapandemien, men jeg glæder mig personligt over, at festivalerne nu for andet år i træk er blevet aflyst som følge heraf. For så slipper jeg også i år for at ligge søvnløs halvdelen af natten, tre nætter i træk, som følge af musikstøj", skriver John Fredsted. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Der er ikke så meget godt at sige om coronapandemien, men jeg glæder mig personligt over, at festivalerne nu for andet år i træk er blevet aflyst som følge heraf. For så slipper jeg også i år for at ligge søvnløs halvdelen af natten, tre nætter i træk, som følge af musikstøj (basresonans).

Siden Northside for omkring et årti siden holdt sit indtog i Aarhus, har jeg gentagne gange været plaget heraf. Det tager hver gang så hårdt på mig, at jeg allerede i februar begynder at tænke på festivalens afholdelse i juni.

For nogle år siden skrev jeg til Aarhus Byråd for at høre, om man ikke kunne pålægge arrangørerne at holde inde omkring midnatstid, frem for som nu kl. 3.00. I et overordentligt venligt, men aldeles uimødekommende, svar fra den ansvarlige rådmand fik jeg via en sludder for en sladder at vide, at det skam ikke kunne lade sig gøre.

Annonce


Atter engang er det de ekstrovertes behov, der sætter dagsordenen: Klassisk banal vestlig kultur med dens barnagtige svulstighed, evindelige støj og spektakel samt hvileløse løben omkring fra det ene til det andet.


Jeg fattede det ikke, og jeg fatter det stadig ikke. Musikken/larmen starter kl. 14.00 og ender kl. 3.00. Hvorfor kunne den ikke starte kl. 11.00 og ende kl. 24.00? Det ville give samme antal timer til rådighed.

Jeg gør mig mine tanker om den mulige årsag hertil: Af frygt for at miste omsætning, ønsker arrangørerne ikke at afkræve sine måske tømmermændsplagede gæster at kravle tidligere ud af fjerene. Og af frygt for at ende op uden en festival - og derfor ikke i sin små-megalomane plan for Aarhus som vigtig eventby at kunne sætte flueben ud for det punkt - føjer Aarhus Byråd sig arrangørernes krav.

Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at jeg finder kompromisløsheden stødende. Atter engang er det de ekstrovertes behov, der sætter dagsordenen: Klassisk banal vestlig kultur med dens barnagtige svulstighed, evindelige støj og spektakel samt hvileløse løben omkring fra det ene til det andet.

Det er generelt dårlig stil at glæde sig over andres ulykke (her festivalernes), men i dette tilfælde vil jeg i sagens natur tillade mig den luksus. Så heldig er jeg givetvis ikke næste år: The noise must go on!

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Leder For abonnenter

De offentlige toiletter fungerer aldrig: Hvornår træder kommunen i karakter?

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Annonce