Annonce
Kultur

Endnu en sort sol er klar til rockjubilæum

Peter Peter, kendt blandt andet for sin rolle som guitarist i Sods, Sort Sol og Bleeder Group, vil sammen med hardcore-punkbandet Halshug spille et udvalg af numre fra begges produktioner til Pære Punk 40. Pressefoto

Plakaten til Pære Punk 40 er fuldendt. Sidste tilføjelse er det københavnske band 'Halshug', der har den tidligere 'Sort Sol'-guitarist Peter Peter med som gæst.

AARHUS: Til efteråret et det 40 år siden, at den legendariske Pære Punk-festival bragede løs i Husets Musikteater i Aarhus. I to dage spillede syv nye bands og støjniveauet fra spillestedet støjede var en del højere end naboerne ellers var vant til i 1978.

'Kliché', 'Sods', der senere skiftede navn til 'Sort Sol', 'Lost Kids' og 'Dream Police' var blandt bandsene, der viste en ny vej for rockmusikken.

To dage i september - nemlig fredag 14. og lørdag 15. - markeres 40-årsjubilæet med en ny festival. Denne gang foregår løjerne kun et rådden tomatkast fra Husets Musikteater - nemlig på Atlas. Allerede tilbage i februar kunne stiften.dk fortælle, at tre af bandsene fra 1978 - nemlig 'Kliché', 'Sods'/'Sort Sol' og 'Dream Police' - ville være repræsenteret af i alt fire musikere. På det tidspunkt var Jens Valo fra hedengangne 'Kliché' og Johnny Concrete fra 'Dream Police' offentliggjort.

Sidenhen meldte festivalen ud, at 'Sort Sol' ville være repræsenteret af Tomas Ortved, der spiller med sit sideprojekt 'Never', og nu har endnu en sort sol meldt sin ankomst til festivalen. Peter Peter, guitaristen der var med til at danne 'Sods' i august 1977, er sidste navn af gengangere fra 1978.

Annonce

Pære Punk 40

Programmet for Pære Punk 40 i Atlas.


 • Fredag 14. september
 • NRG
 • Never
 • Emenkaya
 • Heroes 2 None
 • Ruts DC
 • Lørdag 15. september
 • Bollocks
 • Jan Sneum & Friends
 • The Razor Blades
 • Peter Peter + Halshug
 • Dream Police
 • The NimbWits
 • No God

Unik live-optræden

Peter Peter har siden bruddet med 'Sort Sol' i 1995 samarbejdet med et utal af musikere fra mange afkroge af rock, punk, elektronisk og eksperimental musik. Han har lavet filmmusik for Nicolas Winding Refn, produceret for bands og været retningsgivende i dansk musik gennem fire årtier.

Halshug startede ved udgangen af 2012 og har været temmelig aktivt turnerende og udgivende siden. Udover deres demo og EP har de udgivet to LP'er: 'Blodets Bånd' (2014) og 'Sort Sind' (2016) på det amerikanske Southern Lord Records ved Greg Anderson og Stephen O'Malley.

Sammen vil Peter Peter og 'Halshug' udforske hinandens musik og lave en unik live-optræden.

Billetsalget til Pære Punk 40 er for længst i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce