Annonce
Aarhus

Endnu en travl dag for færdselspolitiet: Kontrol i det vestlige Aarhus udløste i 34 klip i kørekort

Færdselskontrol i det vestlige Aarhus gav igen masser af sigtelser, bøder og klip i kørekort. Arkivfoto: Michael Bager
Klip i kørekort, flugtforsøg og alt for høj hastighed. Bunkevis af sigtelser i forbindelse med ny kontrol i på de vestlige vejstrækninger i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Her på Århus Stiftstidende forstår vi godt, hvis der sidder et par læsere og tænker, 'undskyld, men har Stiften ikke skrevet den artikel før?'

Det har vi ikke, men vi har ofte skrevet én, der ligner til forveksling - det erkender vi. For det er langt fra første gang, at vi kan fortælle, at en af Østjyllands Politis færdselskontroller i det vestlige Aarhus udløste talrige klip i kørekort, ligesom det desværre heller ikke er første gang, at vi kan fortælle, at en ung bilist, blev taget i at køre alt, alt for stærk. Derudover sker det også ofte, at vi kan berette om en bilist, der forsøger at stikke af fra politiet.

Onsdag eftermiddag og aften var den nemlig gal igen på vejene i det vestlige Aarhus og omkring Ringvejen. I forbindelse med en færdselsindsats blev der delt 56 sigtelser ud fordelt på 49 personer – heraf 34 der fik et klip i kortet og en enkelt der fik et kørselsforbud.

Kørselsforbuddet blev givet til en 20-årig mand, der lige skulle teste sin bil på Søren Frichs Vej. Her blev han af politiet målt til at køre med 97 km/t på en strækning, hvor man må køre 50 km/t.

Da det er under tre år siden, han har fået sit kørekort, betyder det, at han, udover en bøde på 4.500 kroner, skal tilbage på køreskolebænken i nogle timer samt bestå en ny teori- og køreprøve, før han atter må sætte sig bag rattet.

Annonce

Mislykket flugtforsøg

Senere var den så gal i Bispehaven. Her forsøgte en civil færdselspatrulje at standse en 21-årige mandlig bilist, der dog kvitterede med et hårdt tryk på speederen. Uheldigvis for ham stod der rundt om hjørnet en anden patrulje, der netop havde standset en ulovlig knallert, og så sluttede flugten brat.

Det viste sig, at den 21-årige mand ikke havde noget kørekort. Han fik i stedet et lift med politiet ind til politigården, hvor han fik lov til at blive natten over, da det viste sig, at han også var eftersøgt til fogedretten.

Blandt onsdagens sager kan nævnes:

  • 18 x hastighed – herunder 11 klip og et kørselsforbud
  • 9 x brug af håndholdt mobil
  • 8 x manglende brug af sikkerhedssele
  • 4 x kørsel frem for gult/rødt lys
  • 3 x ulovlig overhaling
  • 3 x kørsel uden førerret – heraf én på knallert

Det er kun ganske få dage siden, at en Østjyllands Politi i forbindelse med en færdselsindsats i det vestlige Aarhus stødte ind i tre unge bilister, der blev taget med henholdsvis 94, 92 og 87 km/t på strækninger, hvor højeste tilladte hastighed er 50 km/t.

Annonce

- Vi ser det hele

Østjyllands Politi har et vågent øje på trafikken i det vestlige Aarhus, har politikommissær i Østjyllands Politi, Amrik Singh Chadha i en tidligere artikel udtalt til Århus Stiftstidende.

Østjyllands Politi har stort set været til stede med kontroller hver dag siden oktober 2020 og antallet af begåede trafikforseelser er nedslående. Der er nærmest tale om alle typer overtrædelser.

- Alt for høj hastighed. Ulovlige overhalinger. Venstre om helleanlæg. Kørsel over for rødt. Kørsel i frakendelsesperioden. Vi ser det hele, sagde politikommissæren ved den lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Alarm 112

Politiet fortsætter med at lede efter Jane Møller ved Brabrandsøen: - Tekniske spor peger i den retning

Annonce