x
Annonce
Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Nymarksvej, der går fra Oddervej og ind til Mårslet, er spærret på grund af store mængder vand på kørebanen. Foto: Carina Mayner
Nymarksvej i Mårslet slutter sig til Brabrandstien og Søholmvej i rækken af lukkede veje.

AARHUS: De seneste uger er der kommet meget vand ned fra oven. Rigtig meget. Det medførte i første omgang, at Aarhus Kommune lukkede Søholmvej og Brabrandstien, og nu er turen så kommet til Nymarksvej i Mårslet, som også er blevet lukket. Det oplyser Aarhus Kommune på Facebook-siden "Trafik i Aarhus".

Udfordringen med vandmasserne er ifølge kommunen lige nu, at det vand, der kommer ovenfra, ikke kan komme væk. Marker, åer og andre steder, som normalt tager imod regnvandet, er simpelthen fyldt op, og derfor løber vandet andre steder hen. Blandt andet ud på vejene.

Lige nu er der 100 veje rundt om i kommunen, der er ramt af store vandpytter. Disse veje har fået et skilt, der viser at her kan der være meget vand på vejen, og på de strækninger kan det være en god idé lige at lette trykket på speederen lidt. Og så skal man naturligvis holde sig helt fra de veje, der er blevet lukket.

Hvor længe, Nymarksvej skal være lukket, vides endnu ikke. I første omgang er Søholmvej spærret frem til 9. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce