Annonce
Aarhus

Endnu et parti forlader forhandlingerne: Liberal Alliance er gået

Her fortæller Almaz Mengesha fra Liberal Alliance, hvorfor hun forlod budgetforhandlingerne på Aarhus Rådhus torsdag aften. Foto: André Thorup

Forhandlingerne om næste års budget i Aarhus Kommune fortsætter efter at først Enhedslisten og senere på aftenen Liberal Alliance gik hjem.

AARHUS: Omkring klokken 20.30 var det farvel og tak til årets budgetforhandlinger fra Liberal Alliances enlige repræsentant i Aarhus Byråd, Almaz Mengesha.

Om begrundelsen for at gå forklarede byrådsmedlemmet uden for forhandlingslokalet:

- Det er ikke lykkedes at luge nok ud i de værste besparelser. For eksempel på BPA-ordningerne (personlig, borgerstyret assistent, red.) hvor man stadig vil reducere i de muligheder de handicappede har; der skal også spares på inkontinens-området og på Børn og Unge, hvor man vil spare - godt nok mindre - og man har forskudt det til de sidste to år i budgetårene. Men samtidig spøger det stadig med at gennemføre de administrative besparelser, så man centraliserer en del af skoleledelsen frem for at have decentral ledelse ude på de enkelte skoler, forklarer Almaz Mengesha.

Annonce

Grønthøster

Hun tilføjer, at hun også går fordi hun ikke kan stå på mål for et budget, hvor man kører en grønthøster ud.

- Borgmesteren har haft en enestående chance for at sikre, at det ikke er borgerne, der skal betale for underfinansieringen, der blev lagt ind i budgettet sidste år. Vi har anvist en masse forslag, der kan skaffe flere penge, uden at ramme velfærdsområderne. Blandt andet at få flere private aktører på banen. Som minimum bør man konkurrenceudsætte 27 procent af opgaverne frem for i dag 24 procent. De ekstra tre procent kan give 300 millioner kroner, hævder Almaz Mengesha (LA).

Hun mener, at man ved at overlade flere opgaver til private både kan løfte servicen og kvaliteten og spare penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce