Annonce
Aarhus

Endnu ingen løsning på mur på Skovvejen: Bygherre fortsætter byggeriet

Det er det sidste af Terrassehusene helt op mod Skovvejen, der er problemet. Lokalplanen kræver store åbninger i den underste del af facaden, men bygherren har monteret en ubrudt betonmur. Foto: Jens Thaysen.

Det trækker ud med en løsning på sagen om et byggeri på Skovvejen, der imod lokalplanens bestemmelser har en ubrudt mur i bunden. Kommunen har kasseret bygherrens forslag til løsning, der ville indebære stålbjælker på forsiden mod Skovvejen.

Det blev så ikke i denne uge, der blev fundet en løsning på, hvordan der kan laves huller i betonen i underetagen i det sidste af seks punkthuse, der er ved at blive bygget langs Skovvejen.

Lokalplanen kræver, at der er store åbninger i underfacaden mod Skovvejen. Alligevel er der sat en sammenhængende betonvæg op. Aarhus Kommune og bygherren, Niels Albertsen, havde aftalt, at der i den forløbne uge skulle være fundet en løsning, så byggeriet lever op til lokalplanens krav.

Den løsning er ikke fundet.

Og imens bliver der arbejdet lystigt videre på byggeriet. Fredag morgen blev dækket over underetagen fæstnet med beton.

Sådan ser de øvrige fem terrassehuse ud. Med meget store åbninger i underfacaderne bliver mur-fornemmelsen brudt ud mod Risskovstien. Foto: Jens Thaysen.

Stålbjælker på forsiden

- Det forslag, vi har modtaget fra bygherren, er en løsning, hvor der bliver sat nogle ret voldsomme stålbjælker med overliggere op på facaden mod Skovvejen. Det vil ikke blive pænt. Derfor har vi aftalt nye møder i næste uge, hvor vi skal se på bedre løsninger, siger kontorchef i Teknik og Miljø, Torben Simonsen.

Han mener, at bygherren har valgt den ubrudte betonfacade, fordi man er blevet overrasket over, at facaden skal kunne holde til ikke bare trykket fra resten af bygningen men også til et jordtryk på grund af trafikken på Skovvejen.

- Netop på grund af jordtrykket, har man midlertidigt banket spuns ned mellem Skovvejen og byggeriet. Noget af det, vi skal have set på, er, om ikke bare man kan bibeholde den spuns og så skære de huller i facaden, som lokalplanen kræver, siger Torben Simonsen.

Annonce

Et spøjst argument

Han understreger, at han udmærket forstår, at genboere på Skovvejen undrer sig over, at kommunen ikke stopper byggeriet, til der er fundet en løsning.

- Men sagen er den, at vi skal standse byggeriet, hvis en fortsættelse ville betyde, at det blev umuligt at få hullerne i facaden senere. Men det er det ikke. Det er ikke husets vægt, der er problemet. Problemet er jordtrykket fra siden, siger Torben Simonsen.

En af genboerne, Henning Krogh Pedersen, kalder det "spøjst" at argumentere med jordtrykket.

- Der er ikke jordtryk af betydning på Skovvejen. Der er jo ingen egentlig tung trafik ud over bybusserne, siger han og fortsætter:

- Jeg forstår stadig ikke, at kommunen ikke har standset byggeriet, til der er fundet en løsning. Det ville lægge et pres på bygherren, der nu får bedre og bedre kort på hånden, jo længere han kommer med sit byggeri.

Annonce

Politiker går ind i sagen

Sagen har nu fået byrådsmedlem Peter Bonfils (El) til at bede om en redegørelse fra Teknik og Miljø.

- I forvejen er det en dårlig lokalplan, der tillader et byggeri af et beskedent antal boliger, der kommer til at spærre udsigten mellem by og bugt. Hvis bygherren så derudover prøver at løbe om hjørner med os, spiller han højt spil. Det er ikke holdbart, at han prøver at omgå lokalplanen, siger Peter Bonfils, der glæder sig over, at der her var nogle vakse borgere, der gjorde kommunen opmærksom på det, straks de opdagede, at byggeriet ikke lever op til lokalplanens bestemmelser.

Bygherren, Niels Albertsen, har tidligere til avisen afvist at kommentere sagen, før han sammen med kommunen har fundet en løsning.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce