Annonce
Aarhus

Endnu mere Jægergårdsgade: Genopstår med mere plads til gående og siddende

<p>Ældre århusianere husker ­Jægergårdsgade som en lidt trist, grå og ucharmerende gade. I dag har den forvandlet sig til en fantastisk smeltedigele af spændende restauranter og butikker.?Rådmand Kristian Würtz, ingeniør Lise Guldager Hoppe og arkitekt Troels Kastorp Kok, glæder sig over at selve gaden ? asfalt og sten ? nu opdateres så de passer til gades nye jeg.</p>

En blødere profil skal sikre, at Jægergårdsgade forsætter den positive udvikling, den har gennemgået de seneste år.

Aarhus Vand graver i øjeblikket Jægergårdsgade op i etaper, derfor er der lukket for gennemkørende trafik, men når regnvand er skilt fra kloakvand, vil den populære forretnings- og restaurationsgade genopstå mere lys, mere grøn og mere venligt stemt over for de bløde trafikanter.

Annonce
Sådan kommer den nye Jægergårdsgade til at se ud.

»Man vil ikke komme til at føle, det bliver en fuldstændig anderledes gade, end den er i dag. Vi har afholdt en workshop, hvor der kom rigtigt mange små ønsker til forbedringer,« fortæller ingeniør Lise Guldager Hoppe, der er projektleder ved Center For Byens Anvendelse ved Aarhus Kommune.

Sammen med arkitekt Troels Kastorp Kok, har hun omsat de mange ideer til en samlet plan for gaden.

Superhjørner

Og ja, der bliver plads til bilerne, men de må sætte hastigheden ned til 30 kilometer i timen. Samtidigt vil fire 10-12 meter brede hævede flader på en gang fungere som naturlige steder at krydse vejen og være med til at sænke hastigheden.

»Der er andre afstandskrav til trafikken, når hastigheden er lavere. Det betyder, at fortovene kan udnyttes bedre af restaurationer og handlende,« forklarer hun.

På nordsiden af gaden - sol siden - etableres der ved de fire tilstødende gader et særlig bredt fortov som det, der ses på sydsiden allerede i dag.

De otte nye »superhjørner« kan benyttes til alt fra cykelparkering til cafeborde.

Lån en p-plads

»Man kommer til at have fornemmelsen af, at gå ned ad et butiksstrøg. Vi forestiller os, at man også kan låne en p-plads. I sommerperioden vil man kunne bruge den til boder eller ude servering. Vi er i dialog med restauratører og forretningsdrivende, om hvordan vi kan få endnu mere gang i gaden,« siger en begejstret rådmand Kristian Würtz (S).

Der plantes 14 nye robinie træer. Sætter man sig under et af dem på de integrerede siddemøbler, der er på tegnebrættet, vil man bemærke, hvordan lyset falder gennem de lysegrønne blade. Om aftenen er der, som en del af projektet Lys på Aarhus, planer om stemningsbelysning af træerene.

Ved Brugsen etableres der en ny cykelparkeringsplads, hvor der før var bilparkering. Hele projektet koster i alt 12-14 parkeringspladser i Jægergårdsgade og de fire nordlige sidegader.

»Det er Brugsens eget ønske at få bedre plads til cyklerne, lige som den man finder det ved Netto,« siger Lise Guldager Hoppe.

Ved Netto kommer der en lasteplads for større lastbiler, så de ikke længere blokerer trafikken, når der skal afleveres varer til butikken. Samtidigt kan Børnehusets bus benytte pladsen, når de skal hente og aflevere skovbørnehavebørnene.

Projektet udrulles i takt med, at Aarhus Vand graver sig frem gennem gaden. I første omgang bliver belægningen af asfalt, da vejbanen første skal sætte sig efter det omfattende gravearbejde. I 2018 kommer den endelige belægning i beton, og chaussesten på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce