Annonce
Erhverv

Energikoncern kom ud af 2020 med stort millionoverskud

Udover at skabe et resultat på den anden side af 100 millioner i overskud, så etablerede NRGi en vindmøllepark i Thisted. Foto: NRGi
NRGi kunne sidste år levere et overskud på over 100 millioner kroner. Et resultat, man forventer at kunne gøre efter i 2021.

AARHUS: Energikoncernen NRGi kom ud af 2020 med et større millionoverskud.

Koncernen, der har hovedsæde i Aarhus, kunne præsentere et overskud på 102 millioner i regnskabsåret, hvor den samlede omsætning for koncernen lød på 2.047 millioner kroner.

I løbet af året har NRGi arbejdet på en række opgaver for at styrke sig til fremtiden. Blandt andet har koncernen etableret en vindmøllepark, ligesom der har været fokus på at udvikle el-nettet, udbygge fibernettet og etablere endnu flere ladepunkter til elbiler rundt omkring i landet.

Annonce


Trods en midlertidig nedgang i nogle af de forretningsmæssige aktiviteter realiserede vi et tilfredsstillende resultat samtidig med, at vi sikrede fortsat fremdrift i vores strategiske arbejde med at skabe en grønnere fremtid

Jacob Vittrup


Som et ekstraordinært tiltag valgte man i juni måned at yde gratis net-tarif til alle andelshavere på 23 millioner kroner, hvilket påvirkede bundlinjen negativt.

- 2020 var på alle måder et anderledes år, der krævede en stor tilpasningsevne hos vores medarbejdere. Trods en midlertidig nedgang i nogle af de forretningsmæssige aktiviteter realiserede vi et tilfredsstillende resultat samtidig med, at vi sikrede fortsat fremdrift i vores strategiske arbejde med at skabe en grønnere fremtid, siger den administrerende direktør i NRGi, Jacob Vittrup.

Behov for hurtigere internet

Behovet for hurtigt og stabilt internet blev for alvor sat på prøve i 2020, hvor store dele af den danske befolkning arbejdede hjemmefra. Derfor var det en vigtig del af arbejdsopgaverne for koncernen at være med til at skabe en velfungerede digital infrastruktur. 25.000 østjyske adresser fik mulighed for at få endnu hurtigere fibernet fra Fibia, som NRGi er medejere af.

- Det var et vigtigt led i planen om at sikre, at alle NRGi’s andelshavere får tilbuddet om hurtigt fibernet ved udgangen af 2023, lyder det fra NRGi, som desuden arbejder på at få etableret over 10.000 ladepunkter til el-biler i hele landet frem mod 2025. Det sker sammen med Clever, som koncernen har en ejerandel af.

Det flotte resultat på bundlinjen skal ifølge NRGi følges op i 2021, hvor man har en forventning om at øge omsætningen til 2.300 millioner kroner og samtidig nå et årsresultat på mellem 100 og 125 millioner på bundlinjen

Årsregnskab for NRGi

  • Omsætningen blev på 2.047 sammenlignet med 2.094 mio. kr. i 2019
  • Resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) blev på 320 mio. kr. sammenlignet med 349 mio. kr. i 2019
  • Resultat af primær drift (EBIT) blev på 74 mio. kr. sammenlignet med 119 mio. kr. i 2019
  • Resultat før skat (EBT) blev på 102 mio. kr. sammenlignet med 233 mio. kr. i 2019
  • Gratis net-tarif til alle andelshavere på 23 millioner kroner påvirkede ovenstående resultater negativt.

Fakta om virksomheden

  • NRGi blev stiftet i 1915 og er et andelsselskab med 220.000 andelshavere.
  • NRGi beskæftiger ca. 1.500 medarbejdere og omsatte i 2020 for godt 2 mia. kr.

.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

DBU: Christian Eriksen er vågen efter kollaps

Aarhus

Et af Aarhus ældste værtshuse drives med trukket håndbremse: - Peter Gift har altid været et lidt pænere værtshus

Aarhus For abonnenter

Socialområdet skal videre efter en kæmpe begmand: - Nu må Aarhus prioritere mennesker før mursten og prestige

Annonce