Annonce
Aarhus

Eneste i Danmark: Punkrocker Patti Smith giver storkoncert i Aarhus

Patti Smith med guitarist Lenny Kaye i baggrunden under en koncert i Det Kongelige Teater 13. august 2015. Arkivfoto: Erik Refner/Scanpix

Punkrock-dronningen Patti Smith giver koncert i Musikhusparken i juni i Aarhus, hvor der er plads til 5.000 publikummer.

AARHUS: Et af verdens største rock-navne - punkrockens dronning Patti Smith - giver næste sommer koncert i Aarhus.

21. juni næste år indtager Patti Smith Musikhusparken. Det bliver hendes eneste koncert i Danmark i denne omgang, og billetsalget åbner tirsdag klokken 10.

Den multitalentfulde sangerinde og sangskriver giver en udendørs koncert med sit band i parken med plads til 5.000 publikummer.

- Vi er utroligt stolte over at præsentere et så stort navn inden for sin genre, som Patti Smith er for punkrocken. Hun er i besiddelse af en pen og en lyd, der har markeret sig i årtier, og det er helt fortjent. Vi ser allerede frem til en stor oplevelse i Musikhusparkens smukke rammer i hjertet af Aarhus, siger Musikhusets kunstneriske chef, Mette Kier.

Patti Smith indskriver sig i rækken af store internationale kunstnere, der har givet koncerter i Musikhusparken. Bob Dylan, Leonard Cohen, The Beach Boys, Rod Stewart, Earth, Wind and Fire og Mumford & Sons har tidligere spillet i parken, hvor der som hovedregel er god stemning.

Annonce
Patti Smith på Sostrup Slot. Foto: Michael Nørgaard

Uovertruffen på Sostrup Slot

Patti Smith gav en helt uovertruffen koncert på Sostrup Slot i august 2017. Århus Stiftstidendes anmelder gav ved den lejlighed fem stjerner og skrev blandt andet:

"Betegnelsen "legende" skal man ikke strø om sig med. Men Patti Smith er en lyslevende legende. En usminket og helt igennem autentisk rocklegende, der alene i sin fremtoning giver sine sange en umådelig tyngde. Hun er upoleret og ukrukket."

Det er femte gang, at Patti Smith giver koncert i Aarhus - hvis koncerten på Djursland regnes med. Tilbage i 1976, inden hun for alvor slog igennem, lagde Stakladen scene til hendes rockshow og to gange har hun givet koncert på Train - nemlig i 2003 og 2005.

Patti Smiths cv er langt og imponerende. Til sommer indtager hun Musikhusparken klos op ad Musikhuset, hvor der altid er en god stemning til koncerter. Foto: Musikhuset

Med i Rock & Roll Hall of Fame

Patti Smith blev indlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 2007. Hun er af britiske The Independent blev kaldt "the original queen of punk", mens The Guardian har kaldt hende USA's "punk poet queen".

Gennem en lang og glorværdig karriere har Patti Smith delt scene og samarbejdet med nogle af musikhistoriens helt store navne. Fra Bob Dylan til Patti Smiths nære ven Lou Reed. Det var også Patti Smith, der blev udvalgt til at spille et nummer, da Bob Dylan blev tildelt Nobelprisen i litteratur i 2016.

Patti Smith begyndte sin karriere som digter i starten af 70'erne. Hun debuterede og slog igennem som musiker med albummet Horses i 1975. Et album, der den dag i dag betragtes som en hjørnesten i punkrockens historie.

Siden er det blevet til et væld af store numre fra Patti Smiths hånd, heriblandt Because the Night, People Have the Power, Dancing Barefoot og Ain't it strange.

Hun har sideløbende med musikkarrieren udgivet bøger, digtsamlinger og fremstillet malerier.

Billetsalget til koncerten med Patti Smith and Band åbner tirsdag klokken 10 på www.musikhusetaarhus.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce