Annonce
Kultur

Engelske veteraner fejrer århusiansk rock-historie

Ruts. Foto: Raven Berlin

40-års jubilæet for Pære Punk-festivalen byder på stort engelsk navn.

Aarhus: Mens Pære Punk-festivalen tilbage i 1978 udelukkende præsenterede århusianske og københavnske bands, bliver der i forbindelse med festivalens 40-års jubilæum til efteråret hentet engelsk assistance i form af 'Ruts DC'. Navnet klinger formentlig ikke velkendt hos det store flertal af danskere, men det er altså ikke et hvem-som-helst band, der går på scenen på Atlas til september.

'Ruts DC' blev dannet tilbage i 1977. Dengang hed bandet 'Ruts'. En væsentlig årsag til at bandet blev samlet var en koncert med 'Sex Pistols', som bandets daværende sanger Malcolm Owen overværede.

Karrieren tog en velkendt begyndelse for den tid: Første single ud på et mindre selskab, 'People Unite', der sidst i 70'erne udgav en stribe reggae-plader. Debuten vakte nok opmærksomhed til, at Virgin Records skrev kontrakt med bandet, hvilket resulterede i et par hitsingler - blandt andre 'Babylon's Burning', der i 1979 sneg sig op på syvendepladsen på den britiske hitliste. Men allerede efter bandets første album 'The Crack' - på et tidspunkt hvor bandets popularitet i den grad var stigende - gik det galt for bandet, idet forsanger Malcolm Owen døde af en overdosis heroin.

Annonce

Opløst og gendannet

De tre resterende fortsatte som 'Ruts DC', men tabte pusten og nåede aldrig samme niveau som tidligere og efter to albums opløstes bandet i 1983.

For elleve år siden - i 2007 - blev 'Ruts DC' så gendannet. Bandet består i dag af de to oprindelige medlemmer David Ruffy og John "Segs" Jennings på henholdsvis bas og trommer og bandets guitarist Leigh Heggarty. Og stilen er stadig rock stærkt inspireret af punk, reggae og heavy rock.

Koncerten på Atlas bliver bandets første nogensinde i Danmark.

Pære Punk 40 afvikles 14. og 15. september

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce